Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain har precis smällt in 1-0 via Koscielnys arm.

Guds arm frälste Arsenal i slutsekunden

sön 2 okt 2016 kl 19:28

Arsenal hade svårt att få hål på Burnley. I sista sekunden styrdes bollen in i mål via Koscielnys arm för 1-0.

Arsene Wenger 20 år i klubben uppmärksammades hela helgen och avslutades med att Arsenal åkte upp till Burnley för Premier League-säsongens sjunde match. Wenger skickade fram samma startelva som i segern mot Chelsea veckan innan. På bänken saknades dock såväl Olivier Giroud som Lucas Perez, den senare på grund av en lättare knäskada.

Om den första halvleken fanns inte mycket att rapportera. Det skapades väldigt få målchanser och de som fanns var snarare halvchanser. Det var mycket spel på mitten och de kontringslägen som Arsenal fick hade det kompakta Burnleyförsvaret bra koll på.

Arsenal satte bättre tryck i början av den andra halvleken, med fler avslut och mer spel i Burnleys straffområde. Alexis avslutade bra från nära håll fem minuter in men Heaton i Burnleymålet stod för en fin räddning. I den 73:e minuten blixtrade matchen till. Arsenalspelarna ropade på hands och straff (ett av tre tillfällen under den andra halvleken) efter att Burnleyrensning träffat Burnleyarm men det blev bara hörna. Hörnan ledde till en till hörna, på vilken Alexis Sanchez drämde en volley i stolpen och ut. I anfallet efter fick Burnley hörna och Keane nickade i ribban.

Mot slutet satte Arsenal en kompakt press på Burnley då alla spelare på planen (bortsett från Cech) befann sig runt Burnleys straffområde. Pressen ledde till en ny hörna när klockan tickade upp mot 92 minuter. Hörnan slogs kort till Alexis Sanchez som slog ett inlägg som Theo Walcott nickade mot bortre stolpen. Där dök Oxlade-Chamberlain och Laurent Koscielny upp. Den förre fick träff på bollen som studsade upp på armen på den senare och in i mål. Trots hand och offsideposition på Koscielny stod sig målet och Arsenal tog med sig tre poäng tillbaka till London. En skön avslutning på jubileumshelgen för Arsene Wenger och hans mannar.