Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Skriver Bellerin på ett nytt kontrakt

"Vi vill förlänga Bellerins kontrakt"

tor 13 okt 2016 kl 15:35

Hector Bellerin har nästan tre år kvar på sitt kontrakt med Arsenal. Men klubben försöker nu knyta upp spanjoren på ett nytt längre avtal för att vifta bort andra klubbar som är intresserade av högerbacken.

Ett ny landslagsperiod innebär nya rykten om Hector Bellerin. Och än en gång är det spanjorens förra klubb, Barcelona, som uttryckt intresse för att han ska komma tillbaka och spela för dem.
21-åringen har brakat in i Arsenals a-lag och etablerat sig som nummer ett.
- Han utveckling har varit remarkabel och hans mentala styrka är världsklass. Han har varit helt fantastisk, säger Wenger.

Bellerin har ett kontrakt med Arsenal som sträcker sig till sommaren 2019. Men för att få bort andra intresserade klubbar - och för att knyta upp högerbacken vill nu Gunners förlänga avtalet ytterligare.
- Han har nästan tre år kvar och vi försöker alltid få spelarna till den nivån som de förtjänar att vara. Så vi försöker förlänga, helt klart, hans kontrakt. För mig är hans långsiktiga framtid här. Vad som är viktigt för en spelare är att han uppfyller sina krav och värderingar där han är och jag tycker att han passar in bra på de värderingar som klubben har. Han kom hit som ung, 16 år, och jag tycker att han är en riktig Arsenalspelare.

Wenger verkar inte så orolig för det intresse som klubbar som Barcelona och Manchester City visat för honom.
- Jag tror att han älskar att vara här och han har stort ansvar i omklädningsrummet även fast han är ung. Det är anmärkningsvärt.

Det var snack om att Bellerin klev av skadad från en av Spaniens U21-matcher men han spelade i den andra matchen så det ska vara lugnt inför lördag.