Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mustafi lyfter Walcott efter engelsmannens andra mål i matchen mot Swansea.

Arsenal vann med tio man

lör 15 okt 2016 kl 18:08

Arsenal var pressat i slutet av matchen sedan Granit Xhaka blivit utvisad i den andra halvleken. Men The Gunners höll ut och besegrade mardrömsmotståndaren Swansea.

Arsenal kom till spel med samma startelva som i segermatchen mot Burnley för två veckor sedan och första halvlek bjöd på tre mål. Arsenal hade inlett bäst och bland annat hade Mustafi en nick i ribban efter drygt tio minuter.

Hemmalaget tog ledningen genom Theo Walcott sedan Özil passat bollen till Bellerin som i sin tur fått in bollen framför mål. En Swanseaförsvarare var först på bollen framför det egna målet, men bakom ryggen på honom dök Theo Walcott upp och kom åt bollen. Engelsmannen petade in den i mål på klassisk måltjuvsmanér.

Drygt fem minuter senare gjorde Walcott sitt andra mål. Arsenal fick en hörna och Swanseaförsvaret misslyckades grovt med att få undan bollen och plötsligt var Arsenalmittfältaren helt ren framför målet och kunde placera in 2-0.

Swansea reducerade dock genom Sigurdsson. Granit Xhaka försökte med en dragning utanför det egna straffområdet, men visade juniorklass när islänningen enkelt tog bollen av honom, avancerade några meter och placerade in 2-1. Mycket onödigt, då Arsenal hade bra koll på matchen. Det där stärker knappast schweizarens chanser att fortsätta hålla Coquelin utanför laget.

Efter tio minter i andra halvlek missade Walcott ett gyllene läge att bli hattrickskytt sedan han frispelats i straffområdet, men hans avslut gick rakt på Fabianski i målet. Några minuter senare ökade dock Mesut Özil på till 3-1 sedan Alexis hittat honom framför mål. Tysken sköt på volley från nära håll och dundrade in bollen i nättaket.

Arsenal såg ut att kontrollera matchen igen, men Swansea svarade i den 66: e minuten sedan Barrow tog sig förbi Monreal på högerkanten och fick med sig bollen in i straffområdet. Där hittade han Borja som varken Koscielny eller Mustafi hade koll på och han placerade in 3-2. Svagt försvarsspel av Arsenal.

Saker och ting blev ännu värre för Arsenal i den 70:e minuten då Xhaka fullbordade en mindre lyckad insats idag med att fult kapa Barrow. Den förre Östersundspelaren tog sig förbi Xhaka som, när han märkte att han inte skulle nå bollen, helt enkelt sparkade ner Barrow. Jon Moss var säker på sin sak och gav Xhaka ett direkt rött kort.

Swansea satte press på Arsenal i slutet och skapade en hel del chanser, men avsluten var inte svårare än att Cech kunde ta hand om dem. Walcott hade ytterligare två lägen att göra sitt tredje mål, men träffade stolpen och brände ännu en chans i slutskedet av matchen - och Arsenalfansen fick på nytt sitta med puls i ohälsosamma nivåer.

Det var en match som blev onödigt spännande. Arsenal hade lägen att gång på gång döda matchen, men Swansea bjöds in i matchen dels på grund av dåligt och ofokuserat försvarsspel samt Xhakas röda kort. Samtidigt var det starkt av Arsenalspelarna att rädda tre poäng trots en man mindre, och det mot senaste årens mardrömsmotståndare. Nu delar Arsenal serieledningen efter att Manchester City och Tottenham tappat poäng.