Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Arsenal hitta lösningar så att Alexis, Özil och Bellerin skriver nya kontrakt med klubben?

"Vi betalar det vi har råd med"

ons 19 okt 2016 kl 18:09

Arsene Wenger verkar nu hoppas att Alexis Sanchez, Mesut Özil och Hector Bellerin väljer sportsliga skäl före pengarna - och skriver på nya kontrakt med Arsenal.

Det har varit en hel del snack om Arsenalstjärnorna Alexis Sanchez och Mesut Özil pågående kontraktsförhandlingar med klubben den senaste tiden. Duons avtal med klubben går ut nästa sommar och snart är vi inne på de 18 sista månaderna på kontrakten.
Förhandlingar om nya dealar pågår.
Men ingen lösning är klar.

Och igår pratade Wenger och den sportsliga betydelsen för spelarna, att Arsenal kan visa att man är med och slåss om titlarna. Att det i första hand får dem att välja att stanna i klubben mer än för pengarna.
Både Özil och Alexis ska idag ha runt £140 000 i veckolön.
Ska de skriva nya kontrakt nu vill de ha över £200 000.
- Jag tror att de här spelarna kan tänka på mer än de finansiella aspekterna. De är inte fattiga och de behöver kika lite på det sportsliga.

Även fast Arsenals ekonomiska muskler är starka just nu och klubben kan betala betydligt mer poängterar Wenger:
- Vi håller fortfarande våra värderingar och betalar det vi har råd med. Vi har fortfarande en lönestege. Det har dock blivit mer individuellt än vad det var när jag kom för 20 år sedan för varje fall är mer speciellt. Det har förändrats en del, men ni behöver inte oroa er, de tjänar bra allihop.

Wenger fick sedan frågan om trenden att spelare jagar pengar är oroande. Fransmannen ville inte skuldbelägga spelarna, men säger att en löneinflation är oundviklig.
- Jag anklagar ingen. Jag vi vore spelare skulle vi ha gjort det samma. Man försöker att tjäna så mycket som man kan. Helt allvarligt så har jag kämpat hela mitt liv för att spelarna ska få så mycket betalt som de kan. Jag vill också vara ansvarig och betala de pengarna som vi kan. Det behöver känna att klubben tillmötesgår deras vilja och att de får betalt. I den ideal värld går man inte in på det sista året, det är därför vi förhandlar innan.

- Det är lite så att skriver man på ett kontrakt som är på fyra år så signar du på två år. På grund av det enkla faktum att hålla värdet på spelaren måste du förlänga kontraktet. Det är lite ologiskt, eftersom det innebär att det är inflation, eftersom du aldrig förlänger ett kontrakt och erbjuder mindre pengar. För mig handlar det om att när du skriver på ett kontrakt så gör du det och får de pengarna som kommits överens om under den tiden, men så är inte fallet här. Jag har personligen aldrig i mitt tittat på vad andra tjänar och aldrig omförhandlat mitt kontrakt när jag skrivit på.

För Arsenals del gäller det också inom kort att skriva ett nytt kontrakt med Hector Bellerin så att han höjer sin lön och stannar kvar i klubben en längre tid så att intressenterna, klubbar som Manchester City och Barcelona, inte blir lockade av att försöka köpa loss honom.