Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kos tackar Wenger för att han tog honom till Arsenal och nu vill mittbacken avsluta karriären i klubben.

"Jag kommer avsluta karriären i Arsenal eller Lorient"

lör 22 okt 2016 kl 11:25

Laurent Koscielny har kontrakt med Arsenal till sommaren 2019 - och nu säger mittbacken att han kan tänka sig att avsluta karriären i norra London.

Arsene Wenger plockade Laurent Koscielny från Lorient sommaren 2010. Helt okänd kom den då 24-årige mittbacken till London och har nu gjort över 250 matcher för klubben.
Han är dessutom given i den franska landslaget.
- Jag är i landslaget och i Arsenal tack var the boss (Arsene Wenger). Det var han som tog mig hit. Han hade modet att köpa mig från Lorient när ingen kände till mig. Det var mitt första år i Ligue 1, och dessutom i en medelmåttig klubb. Han tog en stor risk i att plocka hit mig, att låta mig utvecklas som spelare och man. Jag kommer att vara tacksam hela min karriär, säger Kos till L'Equipe.

Och som tack för detta så vill de nu 31-årige försvarsklippan stanna i klubben resten av sin karriär. Det är i Arsenal eller Lorient han vill avsluta.
Andra klubbar eller Paris verkar vara helt uteslutet.
- Jag kommer aldrig att bo i Paris, eller spela där. Jag kommer att avsluta min karriär i England eller i min gamla klubb Lorient. Jag kan inte se mig själv i Paris, och om man tittar på PSG-Marseille-rivaliteten så var jag en Marseillesupporter som liten. Men jag skulle helt klart föredra att bo i London före Paris. Jag älskar London. Jag kommer ihåg när jag kom hit när jag var 24. Jag hade aldrig bott i en sådan stor stad. Det var ett stort steg och en jätteförändring. Men jag trivs jättebra och min familj gör det också. Folk är mycket lugnare och har mer respekt här än i Paris. Jag har allt för att njuta av livet som fotbollsspelare och jag vet inte om jag kan få det någon annanstans.

Ni kan läsa hela den översatta intervjun från L'Euipe här. Där pratar Kos om sitt intresse för ordspelet Alfapet, sin uppväxt och hur han är som kapten.