Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal fick inte hål på Boro - och matchen slutade 0-0.

Kryss mot Middlesbrough

lör 22 okt 2016 kl 18:26

Arsenal lyckades inte få hål på Victor Valdes i Middlesbrough-målet. Matchen slutade 0-0 efter att Arsenal inte fått igång sin offensiv på samma sätt som senaste veckorna.

Wenger tvingades till några förändringar på mittfältet eftersom Xhaka var avstängd och Cazorla hade skadeproblem efter veckans match mot Ludogorets i Champions League. Coquelin och Elneny startade istället för dessa.

Första tjugo minuterna dominerades totalt av Arsenal. Bortalaget fick knappt låna bollen men Gunners hade ändå svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Sedan lyckades dock Middlesbrough komma in i matchen och skapade en hel del farliga målchanser, efter en del slarv i Arsenals försvar. Varje gång stod dock Cech i vägen med några väldigt kvalificerade räddningar.

Gaston Ramirez i bortalaget fick de två hetaste chanserna när han först sköt en frispark i ramen och en stund senare fick fritt nickläge men då kom Cech ut bra och täckte avslutet. För Arsenal var Alexis närmast mål med en frispark som Valdes i Middlesbrough-målet fick sträcka ut hela kroppslängden på för att rädda.

Middlesbroughs chanser var dock hetare och Arsenal hade tur att inte ligga under i paus trots stort övertag i bollinnehav. Det märktes att Cazorla saknades på mittfältet, speciellt i uppbyggnadsfasen där Coquelin och Elnenys kreativitet inte var på den nivå som Cazorla och Xhaka har presterat de senaste veckorna.

Arsenal fick ett jätteläge att ta ledningen direkt i andra halvlek. Tre Middlesbrough-spelare inklusive Valdes lyckades inte få bort ett inlägg och Alexis snappade upp bollen och slog den inåt mot mål där Koscielny hade ett öppet läge men inte nådde bollen. Kort därefter fick Alexis ytterligare ett bra skottläge men även denna gång stod Valdes för en bra räddning.

Resten av halvleken präglades av en Arsenal-offensiv som inte var tillräckligt vass för att bryta igenom Middlesbroughs täta försvar. Gunners hade förtvivlat svårt att skapa målchanser och när de väl kom fanns inte skärpan riktigt på plats. Samtidigt kunde Middlesbrough ha avgjort matchen åt andra hållet med några riktigt farliga lägen men som stoppades av Cech eller hemmaförsvarare.

På stopptid hade Özil en boll innanför linjen men avvinkades korrekt för offside. Närmare än så kom inte Arsenal som efter sex raka segrar till slut tappade poäng. Gunners avslutade dock dagen på första plats i tabellen med en poäng till godo på Manchester City som spelar imorgon.