Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Oxlade-Chamberlain har nu gjort fem mål den här säsongen.

Wenger: "Oxen följer Walcotts väg"

ons 26 okt 2016 kl 01:24

Alex Oxlade-Chamberlain sköt Arsenal vidare i Ligacupen. Då sade Arsene Wenger: - Det är helt klart ihopkopplat med självförtroende och hårt jobb.

Två mål förra säsongen, tre säsongen före det. Redan i oktober har Alex Oxlade-Chamberlain kvitterat de säsongerna den här.
För mot Reading i Ligacupens fjärde omgång gjorde 23-åringen mål fyra och fem den här säsongen.
Arsenaltränaren Arsene Wenger tror att Oxen självförtroende är på väg att komma tillbaka.
- Tidigare har man känt att han ibland inte förtjänar att göra mål när han är framför mål. Nu tror jag att han adderat självförtroende till sina avslut. Nu har vi förhoppningar att något kan hända när han har bollen. Han är kraftfull men avslutar även bra och det har han adderat till sitt spel. Det är helt klart ihopkopplat med självförtroende, hårt jobb på träningarna och det ser ut som att han följer Theo Walcotts väg.

Hur långt är han från en ordinarie startplats?
- Han är inte långt ifrån för han startade mot Ludogorets, han spelade idag vilket var förväntat, men Ludogorets är en väldigt viktig match. Han kom in mot Middlesbrough och jag känner att han blir mer regelbundet involverad.

Vad har förändrat honom?
- Han är inte en ung spelare längre. Han är 23 och vid 23-års ålder blir du en färdig fotbollsspelare. Innan 23 lär du dig ditt jobb. Vid 23 blir du mer konsekvent, du vet vad som förväntas av dig, hur du ska hantera pressen, situationerna, med konkurrensen i truppen. Men han var så talangfull, så ung. I landslaget. Folk glömmer lätt att han var ung.

När kom förändringen?
- Som person? Jag tror att kvaliteten på hans koncentration och fokus är vassare. Han är mer målmedveten och han har jobbar hårt med det mentala. Att vara riktigt fokusera och det visar sig varje dag på träning och nu börjar det visa sig i matcherna.