Medlemmar: 6106 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mycket Arsenal i Veckans Lag.

Fem Arsenalspelare i Veckans Lag

mån 31 okt 2016 kl 09:53

Inte mindre än 5 stycken Arsenalspelare tar plats i goal.com's Veckans Lag.

Den, kanske inte mest creddiga av creddiga, men relativt välkända hemsidan goal.com listar varje omgång veckans lag. Detta görs med stöd av data från data-cruncharna på Opta. Denna veckan tar 3/4 av Arsenal försvarare och båda anfallarna plats i elvan. Gibbs som efter en förträfflig insats mot Reading i mjölkcupen i veckan återigen imponerade borta mot Sunderland finns på vänsterbacken. Gibbs assisterade till Olivier Girouds viktiga 1-2 mål samt hade ett fint stolpskott. Stabilitet är Laurent Koscielnys mellannamn och med hela nio "rensningar" (clearances) dominerade han på sedvanligt vis mittförsvaret. Även Kos mittbackskollega Mustafi tog, kanske något förvånande med tanke på vad som hände vid Sunderlands straff, en plats i veckans elva. Mustafi vann 100% av sina tacklingar vilket kanske inte imponerar lika mycket när man vet att det statistiska urvalet i denna gren består av hela 2 stycken tacklingar. Men ändå.

Framåt tog Alexis, som nog även skulle haft en straff, med sina två mål och sitt konstanta hot mot det ibland hjälplösa försvaret i Sunderland en plats bredvid Olivier Giroud. Giroud satte båda sina avslut på mål bakom Pickford, ett riktigt superinhopp.

Övriga spelare är Kun Aguero (anf, Man City), Eden Hazard (mf, Chelsea), McArthur (mf, Crystal Palace), Mata (mf, Man United), Heaton (mv, Burnley) och en kille jag inte riktigt vet vem det är på högerbacken.

Länk till Veckans lag