Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wimmer nickar in 1-0 i egen kasse i första halvlek.

Oavgjort i tajt derby

sön 6 nov 2016 kl 15:05

Det var Spurs som gjorde både 1-0 och 1-1 i ett välspelat och hett derby på Emirates Stadium.

Säsongens första derby mot Tottenham stod på schemat denna söndag som också innebar sista matchen innan ligan tar uppehåll för landskamper. Ett perfekt tillfälle för Arsenal att dels sätta dit rivalen från norra London och även ta över förstaplatsen i tabellen sedan Manchester City tappade poäng under lördagen. Wenger valde att mönstra den elva som spelat mest under hösten där Alexis startade högst upp och Iwobi var tillbaka på kanten, vilket placerade Giroud och Ramsey på bänken.

Matchen startade med ganska tufft spel första minuterna för att sedan lugna ner sig något. Tottenham var det laget som hade mest boll under de första tjugo minuterna då Arsenal istället låg i försvarsställning och försöka ställa om i snabba kontringar. Passningsspelet hos hemmalaget var dock slarvigt och Tottenham kunde skaffa fram ett flertal målchanser, dock utan resultat. Närmast var Harry Kane som nickade strax utanför efter ett inlägg från Eriksen.

Efter halvtimmen spelad växte Gunners in i matchen och tog bättre vara på tillfällena när de vann boll. Iwobi fick det första heta läget från nära håll men hans placeringsförsök hamnade rakt på Lloris i Spurs-målet. Närmast kom Theo Walcott när han fick ett bra skottläge från sin högerkant och skickade en projektil klockrent i stolpen. På returen fick Özil öppet mål men fick inte alls träff på bollen som studsade högt.

Arsenal skulle ändå ta ledningen innan halvtid. En frispark från Özil som lyftes in mot straffpunken nickades in av försvarare Wimmer. Alexis Sanchez befann sig i offsideposition men tveksamt om han påverkade spelet tillräckligt mycket för att blåsas av. Målet godkändes och Gunners gick till pausvila med 1-0.
Andra halvlek började med att Tottenham fick en straff tilldelad sig efter att Koscielny klev in sent i en duell med Dembele. Kane sköt in straffen i mitten av målet. Andra halvleken var ganska stängd spelmässigt. Båda lagen hade svårt att skapa riktiga målchanser även om Arsenal var det laget som försökte mest.

Ju närmare slutet matchen led desto räddare blev Tottenham om den poäng de hade och försökte mest spela av matchen medan Arsenal hade svårt att hitta fram till de riktigt heta målchanserna. Wenger försökte satsa framåt genom att byta in Ramsey, Giroud och Chamberlain men det gav inte utdelning utan matchen slutade 1-1.

Sammanfattningsvis kan sägas att matchen var som ett derby brukar kunna vara med ganska tufft spel och högt tempo samtidigt som det inte skapades särskilt många målchanser. Arsenal får ändå vara relativt nöjda med en poäng men Tottenhams kvittering kom väldigt olägligt så pass tidigt i andra halvlek och känslan är att Arsenal hade grepp om de tre poängen innan det målet.