Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Har Jack Wilshere en framtid i Arsenal? Mittfältaren vet inte själv.

Wilshere osäker på sin Arsenalframtid

ons 9 nov 2016 kl 01:47

I en intervju med Sky säger Jack Wilshere, som är utlånad till Bournemouth, att han inte vet om han har en framtid i Arsenal - även fast siktet är inställt på att komma tillbaka som en ny spelare nästa sommar.

Svårt skadedrabbad under flera säsonger - karriären hade gått i stå för Jack Wilshere och Arsene Wenger hade svårt att hitta plats för honom i Arsenal.
Då lånades mittfältaren ut till Bournemouth i somras.
På sydkusten har 24-åringen fått spela - och hittat tillbaka glädjen igen.
- Just nu försöker jag bara ha en säsong som sätter mig i en bra position i slutet av säsongen. Jag har utvecklats och Arsenal vill ha mig tillbaka så vi får se hur vi går vidare från det.

Ändå finns viss osäkerhet från Wilsheres sida. Mittfältaren har lirat över 100 Premier League-matcher för Gunners - men blir det fler?
- Det är svårt för mig att svara på för jag älskar Arsenal och har haft fantastiskt tid där. De har varit grymma mot mig och jag kan fortfarande sig mig spela där. Men vem vet vad framtiden bjuder på. Jag har ett år kvar på kontraktet när jag återvänder nästa sommar, säger han till Sky och BBC.

- Jag har alltid sagt till mig själv "självklart älskar jag Arsenal", men om det kommer en tid när jag måste lämna, så måste jag det. Om jag kommer tillbaka och inte får spela, då måste jag självklart fundera över saker och ting. Men just nu koncentrerar jag mig bara på Bournemouth. Jag vill sätta mig själv i en position där jag är en bättre spelare när jag kommer tillbaka nästa säsong. Och jag är en bättre spelare, jag är bättre tränad, jag har visat för folk att jag kan spela vecka ut och vecka in och att jag är redo för utmaningar.

Wilshere säger att han kunde ha stannat i Arsenal - med begränsad speltid. Men efter flera skadefyllda säsonger ville han spela, visa att han kunde. Och han säger också att han hade tröttnat.
- Jag tappade nästan kärleken till fotbollen. Jag saknade fajten i Premier League. Att spela stora matcher och göra skillnaden. Jag ville känna det igen, så jag snackade med Arsene innan jag gick till Bournemouth och han sade att jag skulle få spel, men jag ville ha mer än det. Jag ville vara en viktig spelare för laget och spela vecka ut och vecka in, från början. Och jag kände att jag behövde en förändring för att få till det.

- Jag pratade med honom (Wenger) på telefon, inte öga mot öga, så det är svårt att säga om han ville ha mig kvar. Jag sade till honom att jag ville spela och han hade nog känslan att jag ville bli utlånad för min agent hade pratat med Dick Law så han hade chans att fundera på det. När jag pratade med honom så sade han att det var okej. Jag visste att Arsenal hade en stark trupp, de var i en bra position när jag lämnade. Självklart vill jag att de ska vinna ligan. Jag skulle bli glad, speciellt för managern. Jag vet att han verkligen tror på den här truppen och han har jobbat hårt genom åren. Han har fått mycket skit från folk, men jag tror att det alltid varit hans mål. Det är Premier League. Han har jobbat mot det och de har en bra chans den här säsongen.

Wilshere är för första gången på länge med i det engelska landslaget som ska möta Skottland på fredag och Spanien i en träningslandskamp nästa vecka.