Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger får köra en skadevaka natten mot onsdag för att se hur det går för den småskadade Alexis som ska spela mot Uruguay.

Alexis frisk - spelar mot Uruguay

tis 15 nov 2016 kl 00:34

Chiles förbundskapten Juan Antonio Pizzi meddelade idag att Alexis Sanchez är frisk och ska spela mot Uruguay, natten mot onsdag. Arsene Wenger lär be till högre makter att anfallarens skada inte förvärras.

För oss Arsenalfans har uppehållet handlat mest om skador. En del Hector Bellerin, men mest Alexis Sanchez. Ni som inte hängt med i alla turer kan läsa om det här.
Nu verkar det dock som att Alexis är frisk - det har i alla fall Chiles förbundskapten deklarerat.
Anfallaren ska spela mot Uruguay natten till onsdag svensk tid i VM-kvalet.
-Sanchez var inte redo för matchen mot Colombia, men vi visste att skadan var liten och att vi kunde få tillbaka honom till den här matchen. Så nu är alla tre (Alexis, Vidal och Bravo) tillgängliga för spel imorgon, säger Pizzi på presskonferensen.

Arsene Wenger lär inte bli nöjd när läser nyheten - men för Pizzi ska det inte ha varit något snack.
- Det är inte så att han inte tränat, han har tränat varje dag. Även när vi var i Colombia så gjorde han viss träning. Igår var han med och tränade för fullt.
På bilder syns Alexis köra med bandage runt sitt lår.

Pizzi förnekade också att de tre "skadade" spelarnas klubbar ska ha kontaktat det chilenska förbundet för att försöka påverka deras beslut att spela dem.
- Vi har inte fått någon press från dem. Min ställning är den att jag aldrig kommer att använda spelare som inte är redo eller kapabla att spela. Alla klubbar kan förbli lugna. Vi är väldigt respektfulla mot våra spelare. Hälsan är viktigast och vi kommer aldrig att tvinga någon spelare att spela som inte är clearade medicinskt.

Arsenal möter Manchester United tidigt på lördag.
Kan vi redan nu räkna bort Alexis från den matchen?
Och kanske för en längre tid?