Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez passade till ett och gjorde två när Chile slog Uruguay med 3-1 i VM-kvalet.

Alexis stekhet - sänkte Uruguay

ons 16 nov 2016 kl 11:55

Chile var oerhört pressat och låg under med 0-1 hemma mot Uruguay. Då slog Alexis Sanchez till och låg bakom allt i vändningen som en 3-1-seger.

Det har varit en händelserik vecka runt Alexis Sanchez. När anfallaren kom till Chile så tvingades han kliva av en landslagsträning förra veckan med en lårskada och när laget reste till Colombia för VM-kvalmatch var Alexis kvar i Santiago.
Det kom rapporter som sade både den ena och andra. Han skulle missa tre veckor, sex veckor och det var inte så farligt.
Arsene Wenger gick ut och sade att det var ett självmordsbeslut att låta honom spela. Då skulle Sanchez riskera att bli borta i månader.

Sen dök en bild upp där man såg Alexis med bandage runt låret. Vi blev oroade, men Chiles förbundskapten Juan Antonio Pizzi berättade glatt på en presskonferens att anfallaren skada inte var så svår och stor och att han skulle spela mot Uruguay.
Jaha, där rök vår säsong tänkte många Arsenalfans.
Men så blev det verkligen inte.

Nyfiket stannade jag uppe för att kolla in hur Alexis klarade av matchen i natt. Uruguay öppnade målskyttet tidigt i matchen när Edinson Cavani pricksköt 0-1 efter Chileslarv.
Alexis gjorde inte mycket väsen av sig. Isolerad på sin vänsterkant såg han vissa stunder påverkad av sin lårskada, andra inte alls.
Det var en hafsig och slarvig match och Chile hade svårt att få ordning på spelet i första halvlek.
Då, på stopptid, blixtrade Alexis till. Lårskadan märktes inte alls och han ryckte ifrån sin bevakare och öppnade upp stora ytor för Beausejour som hittade Vargas perfekt i boxen. Nicken satt otagbart bakom Muslera i Uruguaymålet.

I paus började ögonlocken bli tunga och jag hade sett det jag behövde tyckte jag och stängde av och gick och lade mig. Ett dåligt beslut med facit i hand. För andra halvlek verkar ha varit Alexis show.
Arsenalanfallaren gjorde Chiles båda mål efter paus som gav 2-1 och 3-1 och tre mycket viktiga poäng i kvalet.
Målen betyder också att Alexis nu är Chiles näst bästa målskytt i landslaget genom tiderna. Bara Marcelo Salas är före. Han har 37. Alexis 36.

2-1 var ett tungt distansskott som gick in under Muslera och 3-1 ett konstverk. Alexis tog ner en långboll perfekt, löpte och höll undan Uruguays backar och placerade in spiken i kistan med vänstern.
"Chansningen" att lira Alexis betalade av sig oerhört bra för Chile. Han byttes ut efter 83 minuter, dock inte för att han var skadad utan för att segern var säkrad.
Återstår och se hur han mår fysiskt när han kommer tillbaka till England och ska förbereda sig för Manchester United borta på lördag.
Humöret lär det inte vara något fel med ...