Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Efter det fina EM-slutspelet i Frankrike har Ramsey haft en jobbigt och skadefylld höst. Nu är walesaren tillbaka.

"Wenger övertygade mig att välja Arsenal före United"

fre 18 nov 2016 kl 01:55

Manchester United och Arsenal fightades om Aaron Ramseys signatur 2008. Walesaren litade på Arsene Wenger och valde norra London. - Jag kände att Arsenal och Arsene Wenger ville ha mig mer, säger mittfältaren.

Arsenal reser till Old Trafford på lördag när Premier League startar igen. Aaron Ramsey har precis kommit tillbaka från skadan han ådrog sig i premiären mot Liverpool. Walesaren startade mot Ludogorets i Champions League och har gjort två inhopp i ligan. Mot Sunderland och mot Spurs i derbyt.
Annars har hösten mest handlat om bakslag för 25-årigen.
- Efter det EM-slutspelet som jag hade var jag desperat för att komma tillbaka och fortsätta. Då blev jag skadad i första matchen på säsongen och ett par bakslag efter det. Det har varit så frustrerande. Det är en sådan sak som du bara får acceptera, det finns inget att göra åt. Som tur är har laget spelat bra. Nu ska vi bara se till att det fortsätter, säger Ramsey till Sky.

Mittfältaren växte upp i Caerphilly strax norr om Cardiff. Hans pappa, Kevin, är Manchester United-supporter. Aaron valde att hålla på det lokala laget Cardiff City och gillade rugby.
När han var 17 och slagit sig in i Bluebirds A-lag som började storklubbarna rycka i honom.
Till slut stod det mellan Arsenal - och pappas Manchester United.
- Jag åkte upp dit för att träffa klubben och jag träffade Arsene Wenger, säger Ramsey som faktiskt var så nära att gå till Manchester United att manutd.com lade ut övergången på sin hemsida.

Men Ramsey valde norra London. Arsenal. Och Arsene Wenger.
- Han gjorde mycket för att få mig till sin klubb. Att som 17-åring få flyga med ett privatjet till Schweiz under EM till hans hotell var surrealistiskt, men jag tycker att jag fattade rätt beslut. Jag kände att Arsenal och Arsene Wenger ville ha mig mer.

Arsenal har inte vunnit på Old Trafford på tio år i ligaspelet – men har öppnat säsongen klart starkare än José Mourinhos Manchester United.
- Vi har en bra position i ligan och har startat säsongen väldigt bra. De har förändrat mycket under sommaren och har några väldigt spännande unga spelare. Så jag är säkert på att det kommer att bli en spännande match, säger Ramsey.