Medlemmar: 8819 st.

Giroud nickar in 1-1 i slutminuterna.

Giroud räddade kryss på Old Trafford

lör 19 nov 2016 kl 15:28

Arsenal gjorde en svag match men inhoppande Olivier Giroud nickade in kvitteringen i 89:e minuten och räddade en poäng.

Efter ett segt landslagsuppehåll var det återigen dags för Premier League-spel för Arsenal. Och det var en speciell match denna lördag eftersom motståndet var Manchester United och José Mourinho på Old Trafford. En arena och en tränare som Wenger och Arsenal haft tufft för det senaste decenniet.

Samtalsämnet innan matchen handlade mycket om Alexis vara eller icke vara i startelvan och Manchester Uniteds skadeproblem i backlinjen samt den avstängde Zlatan Ibrahimovic. Wenger valde att mönstra en ganska defensiv elva då Xhaka och Iwobi fick börja på bänken när de något mer defensiva alternativen Elneny och Ramsey placerades i startelvan. José Mourinho valde att låta Martial och Rashford starta framåt och lämna Rooney på bänken. Rashford som mot just Arsenal fick sitt stora genombrott i våras.

Det blev en riktigt tight första halvlek där Arsenal klarade av den första anstormningen från United första tio minuterna. Arsenal kontrollerade efter detta det mesta av spelet. Alexis fick Arsenals hetaste chans tidigt men fick en rejäl felträff på sin nick från nära håll. Efter halvtimmen spelad började United skapa fler och fler chanser och Cech fick göra en rad kvalificerade räddningar. Hemmalaget ville också ha straff när Valencia gick i backen i kamp med Monreal men domare Marriner valde att fria, till Mourinhos ljudliga besvikelse.

Portugisens taktik gick att känna igen från åtskilliga triumfer mot Arsenal med Chelsea, där ett väldigt kompakt försvar gjorde det svårt för Arsenal att skapa chanser, samtidigt som det blandades med en direkt och rak offensiv. 0-0 i paus kändes ändå rättvist då lagen skapat en varsin riktigt het målchans.

Andra halvlek dominerades fullständigt av United. Hemmalaget flyttade upp positionerna och Arsenal hade förtvivlat svårt att få ordning på sitt anfallsspel. 1-0 kom också väldigt väntat efter lång tid av press från United. Herrera fick bollen efter att ha löpt in i hörnet av straffområdet och skickade in ett inspel snett inåt bakåt där Mata tryckte in bollen i öppet mål.

Arsenal försökte efter det få kontakt genom att sätta in Giroud och Xhaka istället för de båda defensiva mittfältarna Coquelin och Elneny men Uniteds defensiv den här dagen såg stensäker ut och Wenger såg återigen ut att förlora den taktiska matchen mot Mourinho. Fransmannens sista byte kom dock att rädda en poäng för Gunners. Oxlade-Chamberlain byttes in som högerback istället för Jenkinson och engelsmannen tog sig förbi Rashford på kanten i den 89:e minuten och slog ett inlägg som Giroud kraftfullt nickade in kvitteringsmålet på.

Insatsen måste ändå ses som en besvikelse för Arsenal då man egentligen inte skapade en enda målchans, förutom Alexis nick efter fem minuter, innan Girouds kvittering. United var det klart starkaste laget, framför allt i andra halvlek, och många hade nog räknat med noll poäng när United tog ledningen. Man måste ändå beundra mentaliteten i laget när man ändå klarar av att ta poäng i en sån här match där många spelare var långt från sin maximala nivå.