Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Pierre Hertin

USA-resan del 10: Memphis Gooners

mån 21 nov 2016 kl 12:19

Efter ett sommaruppehåll ifrån Arsenal och USA-turnén har undertecknad återupptagit resan över Amerika.

Förra säsongen avslutades hos Gainesville Gooners i Florida vilket var en stor besvikelse. Endast en supporter dök upp och dessvärre var han inte en av de ansvariga för klubben. Det gav mig en fundering om hur Gainesville lyckats etablera sig som en officiell bransch av Arsenal America. Besvikelsen jag kände över organisationen gällande Arsenal i USA då skulle vara som natt och dag när laget kom på turné till staterna över sommaren. Undertecknad var på plats på både försäsongsmatchen i San José och Los Angeles vilket ni kunnat läsa om i senaste Kanonmagasinet. All organisation ifrån Arsenal America till lokala supporterbranscher gjorde sitt jobb exemplariskt. Precis som när klubben besökte New York 2014 lyckades man även nu skapa fantastiska evenemang för tillresta supportrar. Under min tripp i Kalifornien lyckades jag få kontakt och sprida ordet om Arsenal Sweden till Bay Area Gooners (San Francisco), South Bay Gooners (San Jose) och LA Gooners (Los Angeles).

Väl tillbaka på östkusten fortsatte turnén med matchträffar. Det första besöket för säsongen 2016/17 blev hos Memphis Gooners i Tennessee. Den helgen undertecknad besökte staden spelades matchen med Arsenal Legends. I kontrast med den senaste matchträffen i Gainesville slog detta alla mina förväntningar. Med tanke på att det "endast" var Legends som spelade trodde jag inte att det skulle vara någon träff. Presidenten för klubben, Parks Russel, öppnade mig med öppna armar på deras egna ställe, The Brass Door Pub, i downtown Memphis. 

Puben var dekorerad med en hel del Arsenalsouvenirer. Bland annat en signerad matchtröja ifrån Alex Iwobi som skänkts till supporterklubben. Personalen serverar allt som oftast i Arsenaltröjor på matchdagarna och klubben har sin egendesignade flagga som hänger uppe. Parks Russel och hans vänner kommer även till puben för att följa matcherna för det Amerikanska landslaget, de kallar The Brass Door för sitt andra hem. Den här dagen hade Nwankwo Kanu stor show på planen med ett hattrick. Det var precis som i gamla glansdagar. Han levererade igen och likaså gjorde Memphis Gooners. En bransch som förtjänar att vara del av Arsenal America.

Turnén rullade sedan vidare ner till Sarasota Gooners på Floridas västkust. 13 timmars bilkörning ifrån Memphis. Läs mer om det i nästa inlägg.