Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez lyckades genomföra en bra insats mot Manchester United trots sin långa resa fån Sydamerika och sin lårskada.

Wenger hyllar Alexis: "Anmärkningsvärt"

mån 21 nov 2016 kl 14:32

Alexis Sanchez hade en minst sagt snärjig vecka - men lyckades sy ihop säcken bra och lirade från start på Old Trafford. Arsene Wenger är imponerad.

Det var mycket fokus på Alexis Sanchez förra veckan. Han var skadad och missade den första VM-kvalmatchen mot Colombia, kom tillbaka och blev stor hjälte mot Uruguay med sin två mål, reste blixtsnabbt till London och förberedde sig för Manchester United borta och gjorde en stabil insats med sitt lindade lår på Old Trafford.
Arsene Wenger hyllade den chilenske landslagsmannen.
- Om man ser till att det är en spelare som spelade en avgörande match för Chile på tisdag kväll, eller praktiskt taget onsdag morgon, som reser direkt och hade jetlag, så är det anmärkningsvärt, säger Arsenaltränaren.

Efter den långa resan kom Alexis till London på torsdag eftermiddag. Han tränade med laget på fredag och reste sedan med truppen till Manchester.
För Wenger verkar det inte varit något snack dock att han skulle starta mot United.
- Jag gjorde det för att Sanchez är en kille som kan utmana och jag visste att det skulle bli en tillgång. Han är bra i kontringsspelet och är en spelare som inte är rädd för någon.

Det har inte kommit någon info om att Alexis skulle ha förvärrat sin lårskada mot United, men vi kan nog räkna med att chilenaren kanske får lite sparsamt med speltid den här veckan så att inget riskeras.
Arsenal har två hemmamatcher - PSG i Champions League på onsdag och Bournemouth på söndag.