Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hattrickskytt nummer fem och nummer sex firar ett Arsenalmål tillsammans.

Sjätte hattrickskytten i CL

tis 6 dec 2016 kl 23:11

Lucas Perez fick chansen från start för första gången i Champions League - och gjorde hattrick. Spanjoren är därmed den sjätte Arsenalspelaren som har gjort tre mål i samma match i CL.

Det tog 16 år för Arsenal att skrapa ihop tre hattrick i Champions League. Då hette målskyttarna Thierry Henry, Nicklas Bendtner och Danny Welbeck. På ett år har The Gunners dubblerat den siffran. Olivier Giroud gjorde tre mål när Arsenal säkrade avancemang mot Olympiakos i fjol och Mesut Özil följde upp med ett hattrick på Emirates tidigare i höstas. Idag klev Lucas Perez in i den exklusiva skaran.

Spanjoren inledde målskytten i den åttonde minuten efter förarbete av Alexis Sanchez och Kieran Gibbs, och den sistnämnde låg också bakom Lucas andra mål då spanjoren rakade in returen efter vänsterbackens avslut. I andra halvlek kom Lucas i djupled och skickade in 0-3, och fullbordade därmed sitt första hattrick för Arsenal.

-Han har visat att han är en målskytt. Han har gjort 20 mål på en säsong i Spanien och visade igen ikväll att han har målsinne. Det första två målen var lätta, men det tredje var ett riktigt målskyttsmål, säger Arsene Wenger.

Alla Arsenals hattrickskyttar i Champions League:
22/10 2002 Thierry Henry (Roma-Arsenal 1-3)
9/3 2010 Nicklas Bendtner (Arsenal-Porto 5-0)
1/10 2014 Danny Welbeck (Arsenal-Galatasaray 4-1)
9/12 2015 Olivier Giroud (Olympiakos-Arsenal 0-3)
19/10 2016 Mesut Özil (Arsenal-Ludogorets Razgrad 6-0)
6/12 2016 Lucas Perez (Basel-Arsenal 1-4)