Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger i obligatorisk coachjacka under matchen mellan Basel och Arsenal.

"Vi kan visa att vi har tagit nästa steg"

tis 6 dec 2016 kl 23:38

Arsene Wenger kan konstatera att Arsenal är klart som gruppetta i årets CL-gruppspel. Nästan genomgående bra insatser har varit nyckeln enligt Arsenalmanagern.

Wenger är nöjd med Arsenals spel mot såväl kvällens motståndare Basel som med spelet i årets gruppspel överlag.
- Det här var ännu en stark insats och som helhet tycker jag bara att vi har underpresterat i matcherna mot PSG. Ikväll såg vi ut som ett lag som går från klarhet till klarhet, säger fransmannen.

Mesut Özil spelade fram till Alex Iwobis 4-0-mål och har därmed varit inblandad i sju av Arsenals mål under gruppspelet i Champions League i år. Wenger hyllar sin spelmotor.
- Jag älskade hans insats ikväll och han har visat världsklass. Det här var en lagseger, men Mesut är oljan i maskineriet. Han gör spelet smidigt och är intelligent och det var en ynnest att se honom ikväll.

Segern innebär att Arsenal har gått genom gruppen obesegrad för första gången sedan finalsäsongen 2005-06 och i och med PSG:s poängtapp hemma mot Ludogorets står det klart att The Gunners är gruppsegrar. Det innebär bland annat att klubben får avsluta dubbelmötet i utslagsrundan på hemmaplan. Wenger ser detta som en bra möjlighet för laget att äntligen nå längre än till utslagsrundan.
- När man går genom gruppspelet så raderar man negativa känslor. Vi har misslyckats med att nå kvartsfinalen sex år i rad, men nu har vi möjligheten att visa att vi har tagit ett kliv framåt. Men det bästa sättet att göra det är att visa vad vi kan i ligan. Nu får vi se hur lottningen blir och så får vi se hur bra vi kan göra ifrån oss efter det.