Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger kunde räkna in ytterligare en vinst när Stoke besegrades med 3-1.

Wenger: "Vi förtjänade att vinna matchen"

lör 10 dec 2016 kl 20:47

Irriterad över Stokes straff - men nöjd med säsongens tionde ligaseger. Arsene Wenger hade en bra eftermiddag i norra London. - Vi ville vinna matchen och det är allt man kan göra, säger han.

Arsenal tog tredje raka segern i Premier League och tionde totalt den här säsongen på de femton inledande omgångarna när Stoke besegrades med 3-1 på Emirates Stadium.
Arsene Wenger var belåten efter den regniga matchen.
- Vi ville vinna matchen och det är allt man kan göra. Vi får vänta på de andra resultaten, men vi håller oss där uppe. Och det är det vi vill. Vi vill vara med och slåss. Vi vill bygga en bra vinstrad. Nu gäller det att vi är ödmjuka, behåller fokus och är kapabla att dyka upp i varje match för i Premier League är det väldigt svåra matcher, säger fransmannen.

Men Arsenal fick en tung start och hamnade i underläge när Stoke fick straff. Hårt dömd tyckte många när Granot Xhaka tog bollen av Joe Allen samtidigt som schweizarens armbåge träffade Stokemittfältaren i tinningen.
Wenger också. Han var irriterad.
- Ja, det var jag. Helt ärligt. Vi har haft tre straffar emot oss nu på hemmaplan och ingen av dem är straff. Men vi får leva med det, självklart var jag frustrerad när det hände. I slutet av dagen så kan vi inte ändra på beslutet. Men vi svarade upp bra och har igen visat att även om du ligger under med 0-1 så kan vi vända och vinna.

Det syntes till en början tydligt att Stoke är inne i en bra trend - och spelade med mycket självförtroende inledningsvis.
- De har inte förlorat senaste nio matcherna och inte de fyra senaste bortamatcherna. Man kunde se att de hade en starkare start än vad vi hade. På toppen av det så fick vi en straff emot oss och fick kämpa oss tillbaka in i matchen. Vilket vi gjorde i slutet av första halvlek. I andra tycker jag att vi förtjänar att vinna matchen för vi dominerade den väldigt bra.

Wenger hyllar årets upplaga av Arsenal och ser tydliga skillnader mot förra årets.
- Karaktären på spelarna och bredden på truppen är skillnaden mot förra säsongen. Laget är förenade och målmedvetna. Men du vet hur det är, det gäller att hålla i det. Det är vårt mål just nu att visa att vi kan ha den styrkan i varje match.

Han säger också att Petr Cechs räddning på Peter Crouchs nick på sätt och vis blev matchavgörande.
- Det är sådana vändpunkter du behöver ha med dig i matcherna i Premier League den här säsongen. Att ha kvalitetsspelare på varje position gör skillnad. Petr hade inte så mycket att göra idag, men den räddningen var väldigt viktig för oss att kunna vinna matchen.