Medlemmar: 8698 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger varnar för Arsenals favoritlag Everton.

"Everton är alltid väldigt farliga"

tis 13 dec 2016 kl 12:48

Många tycker nog att Everton borta är en trixig och svår match. Men Liverpools blåa är ett favoritlag att möta för Arsenal. Ändå höjer Arsene Wenger ett varningens finger. - Everton är alltid farliga.

Arsenal har bara en förlust mot Everton i Premier League-spelet på 18 matcher. Och faktum är att The Toffees är det lag som Gunners slagit flest gånger i ligaspelet (PL).
En seger ikväll skulle bli Arsenals 30:e.
Ändå är mötena på Goodison Park matcher som många tycker är lite jobbiga, man säger att Everton är ett lag man kan förlora mot.
I detta ska man också väga in att Ronald Koemans gäng har usel form. Everton har bara en seger på de elva senaste matcherna.
- Jag tycker att det har haft en bra start och ett av de farliga lagen när du tittar på spelschemat. Du behöver en stark prestation för att ta poäng där, säger Wenger.

Trots de svaga resultaten nyligen är ändå Everton nia i tabellen med sina 20 inspelade poäng. Wenger tycker att Koeman har förändrat Everton. Men han vet inte varför det är så att Arsenal har så lätt för Liverpoolklubben.
- Vi förbereder oss alltid bra för det är en svår arena att komma till. Det är en arena med själ och full med historia, det gör oss alerta, säger han.

Arsenal har inga nya skador sedan slutet av Stokematchen. Arsene Wenger sade på presskonferensen att Shkodran Mustafi kommer att vara så borta så länge som först förväntat - 21 dagar. Inga av de sedan tidigare skadade spelarna kommer tillbaka ikväll.
Everton har heller inga nya skador utan saknar bara sedan tidigare skadade Muhamed Besic och Yannick Bolasie.

För Arsenal gäller det att vinna för att åter igen stänga trepoängsglappet till Chelsea - som spelar imorgon.
- När man tittar på lagen runt om oss kan man se att skillnaden mellan lagen minskat mycket. Så hur vi svarar upp i varje match är väldigt viktigt. Det är en viktig period som stundar och alla måste var väldigt fokuserade på våra resultat och på hur vi sättet vi vill spela, säger Wenger.

Kick off är 20.45 ikväll och matchen sänds på Viasat Premium och Viaplay.