Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stay or go? Kommer Oxen förlänga med Arsenal?

Wenger vill ha kvar Oxen i Arsenal

tis 13 dec 2016 kl 13:51

Pågår förhandlingar mellan Alex Oxlade-Chamberlain och Arsenal om ett nytt kontrakt eller ej? Frågan har varit aktuell i veckan. Wenger säger nu i alla fall att han vill behålla 23-åringen.

Alex Oxlade-Chamberlains kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2018. Precis som avtalen med Mesut Özil och Alexis Sanchez. Arsene Wenger har tidigare sagt att förhandlingar mellan Oxens representanter och klubben pågår - men igår kom uppgifter i engelsk media om det motsatta.
Med bara 18 månader kvar på kontraktet är frågan högaktuell.

Arsene Wenger sade på gårdagens presskonferens att klubben och han själv gärna vill att den offensiva mittfältaren stannar i Arsenal och skriver på ett nytt kontrakt.
- Jag vill att han ska stanna i klubben. Vi köpte honom som väldigt ung och han har utvecklats väldigt bra, säger Wenger.

Oxen har hittills gjort en mycket starkare säsong än de tidigare. Han har redan gjort sex mål och lika många assist - långt bättre siffror än i hans tidigare säsonger.
- Jag tror att Alexs karriär, precis som Theo Walcotts, stoppats upp många gånger på grund av skador. Han har hela tiden haft bakslag. Den här säsongen är den första som han spelat regelbundet, säger Wenger.

I mediabruset har vi kunnat läsa att Oxen ska vara besviken att han hela tiden byts ut i matcherna. Wenger försvarar det med att han spelar på en position där byten ofta sker och där belastningen är hög.
- Han spelar på en position där de fysiska kraven är mycket högre än på andra positioner. Ofta på kanterna idag behöver du springa upp och ned, du behöver försvara, du behöver vara farlig när du anfaller. Det är viktigt att hitta en bra balans och det krävs lite erfarenhet. Alex är mycket mer effektiv när han attackerar nu. Han kan både assistera och göra mål - som i lördags när han gav Özil en fin boll (den han nickade i mål). Det är vad du vill ha från honom.

- Jag tycker att han tagit steg den här säsongen, han går framåt och när du investerar så mycket tid och jobb så vill du att spelaren ska stanna. Jag tror att han älskar att vara här, säger Wenger.