Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Pierre Hertin

USA-resan del 11: Sarasota Gooners

mån 19 dec 2016 kl 10:06

Efter att ha besökt Memphis gick turnén över Arsenal America vidare till Sarasota.

Memphis Gooners lyckades överraska och leverera under en helg då Arsenal själva inte spelade. Nu var det dags att besöka Sarasota Gooners, en utav endast två branscher jag hade kvar att göra visit hos i hela Florida. På grund av uteblivna svar på Twitter, fanns det en del orolighet till ifall den här branschen ens existerade. Väl på plats kunde detta även fortsätta att diskuteras.
Trots att det bara var en match emot Swansea hade vi ändå räknat med någon typ av uppslutning. Matchen sparkade igång först vid 10.00 vilket kan ses som sovmorgon för matchstart amerikansk tid. Trots det fanns det ingen representant för Arsenal på plats när vi rullade in på puben, The Shamrock, strax före avspark.

Sarasota Gooners har konkurrensproblem med Gulf Coast Gooners som är baserade i Tampa. Bilresan där emellan är endast 50 minuter och precis som Fort Lauderdale Gooners mot Miami Arsenal, är Sarasota Gooners lillebror i jämförelse med supporterklubben i Tampa. Det kommer dock bli svårt för Sarasota att växa, därför deras representanter ofta väljer att ta bilresan upp på helger och titta på matcherna med Gulf Coast Gooners.
Sådant var fallet denna helg. Bartendern på Shamrock, som för övrigt var en supporter av spurs, sade till oss att de ansvariga för klubben skulle dyka upp. Senare, 10 minuter in i matchen, dök den enda Arsenalsupportern upp och han visste att huvudmännen i Sarasota Gooners valt att åka till Tampa för att se matchen.
Fort Lauderdale precis som denna klubb kommer aldrig riktigt att kunna växa och bli större ifall prioriteringarna ligger på andra närliggande klubbar. Bättre blir det inte heller när man som klubb inte regelbundet sköter sina sociala medier och svarar på supportrars frågor. The Shamrock är en bra pub med fina möjligheter för Sarasota att verkligen etablera sig. Den är inredd med engelskt tema specificerat för fotboll och sedan öppnar den även upp för tidiga matchstarter. Detta är något som inte är hur lätt som helst att hitta för folk i USA som vill starta en bransch. Matcherna på östkusten kan börja så tidigt som 07:00 och ännu värre på västkusten med start 04:00.

Hur som helst vann Arsenal iallafall denna helg och Tottenham tappade poäng. Därför kunde vi njuta av att ge bartendern lite kritik för sitt lag. Turnén över USA skulle sedan rulla vidare för ett återbesök hos Arsenal NYC och visit hos ny klubb i form utav Arsenal Philly. Läs mer om det i nästa inlägg.