Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ashley Williams nickar in 2-1 i slutminuterna.

Everton nickade bort Arsenals förlustfria svit

tis 13 dec 2016 kl 22:52

Arsenal tog ledningen tidigt men Everton kvitterade innan paus och avgjorde i den 86:e minuten. Arsenals slutforcering på övertid, med rensning på mållinjen och rop på straff, var förgäves.

Efter att Shkodran Mustafi klivit ut skadad i matchen mot Stoke och beskedet att han blir borta minst tre veckor fick Gabriel kliva in bredvid Koscielny i mittlåset. Glädjande nog var Bellerin spelklar och tillbaka på sin högerbacksposition i en annars oförändrad Arsenal-elva.

I en tempostark men ganska chansfattig första halvlek gjorde Arsenal matchens första mål genom en frispark från Alexis. Frisparken ändrade riktning på Ashley Williams vilket ställde Stekelenburg i målet. Arsenal fortsatte halvleken väldigt passivt och fokuserade mest på försvarsspel då Everton tryckte på för en kvittering. Den skulle också komma precis innan pausvilan när ett inlägg från Leighton Baines hittade Seamus Coleman som kunde nicka in 1-1.

Arsenal startade den andra halvleken bättre än vad man avslutade den första. Özil fick ett gyllene läge att ge Gunners ledningen igen när han blev frispelad av Alexis vid straffområdeslinjen men Tyskens avslut gick en bit över. Tempot höjdes ytterligare något och båda lagen skapade nu också målchanser efter varandra. Wenger tog ut de båda kantspelarna Walcott och Oxlade-Chamberlain, som varit väldigt osynliga hela matchen, och satte in Giroud och Iwobi.

Everton var riktigt nära att ta ledningen när Barkley tog sig förbi Alexis på kanten och slog in ett inlägg som Koscielny inte lyckades rensa utan bollen låg fri ett tag innan Arsenalförsvarare till slut kunde rensa. Istället kunde hemmalaget avgöra matchen på en hörna med fem minuter kvar av matchen när Ashley Williams fick stå helt ensam och nicka in 2-1.

Arsenal jagade desperat en kvittering på stopptid och i en sista situation i Evertons straffområde fick Iwobi ett jätteläge men han sköt rakt på en försvarare som kunde rädda på mållinjen. I samma situation gick Alexis i backen i en duell men Mark Clattenburg friade och Everton höll undan. Det kan konstateras att det är i precis såna här matcher som man åtminstone måste ta en poäng om man vill vara med och slåss om ligatiteln.