Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger fick se sitt lag vända den negativa trenden och vinna mot WBA.

Wenger: "Mentalt var det inte en lätt match"

mån 26 dec 2016 kl 22:29

Kanske en seger som ingen kommer ihåg när säsongen summeras. Men ack så skön. - Vi visste före att vi var tvingade att vinna matchen för vi hade två besvikelser i bakom oss. Mentalt var det inte en lätt match, säger Arsene Wenger.

Olivier Giroud nickade in 1-0 med bara minuter kvar - trots stort bollinnehav och massor med chanser.
Arsene Wenger fick frågan efteråt om det här är en match som ingen kommer komma ihåg när säsongen summeras - även fast resultatet var väldigt skönt.
Fransmannens svar:
- Det är en av dem, ja. Vi dominerade starkt, hade stort bollinnehav och hade många skott på mål. Vi vann precis i slutet tack vare en speciell krossboll och en speciell nick. Det är så det är i Premier League. Vi mötte ett starkt West Bromwich som var väldigt välorganiserat och disciplinerat. Och när man inte gör mål tidigt så behöver du tålamod och inte rusa iväg i spelet. Vi visste före att vi var tvingade att vinna matchen för vi hade två besvikelser i bakom oss. Mentalt var det inte en lätt match.

Alexis Sanchez blev mållös - trots ett stolpskott och andra bra lägen.
Han hyllades igen efteråt.
- Han kämpade hela matchen, precis som alla andra måste jag säga. Vi hade en fantastisk inställning och det var kanske därför vi vann. De hade det också. Tony Pulis lag är alltid svåra att besegra. Och de var igen idag.

Olivier Giroud fick en sällsynt start - och blev hjälte.
Wenger prisade sin landsmans styrkor.
- Han förtjänar det och jag har stor respekt för honom. Han är alltid stark, starkt motiverad och stark mentalt. Han är en fighter och har visat det igen idag.

Wenger sade att Arsenals 1-0-seger var mycket viktig.
- Vi är väldigt ambitiösa. Vi hade två dåliga resultat. Och lägg där till otur. Det är alltid en intressant period när man går igenom sådana resultat, ett bra test för att se hur spelarna kan hantera det och svara upp. Det är därför det var så viktigt att vinna idag.