Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Pierre Hertin

USA-resan del 12: Arsenal Philiadelphia

tis 27 dec 2016 kl 16:35

Turnén över Arsenal America fortsätter. Sista stoppet under 2016 blev hos Arsenal Philadelphia med ett kombinerat återbesök hos Arsenal NYC.

Efter att ha besökt Sarasota Gooners, den förhoppningsvis sämst skötta klubb i USA, såg man fram emot en vecka med besök hos Arsenal NYC och Arsenal Philadelphia. Tidigare under året besökte undertecknad New York och 14th Street där klubben främst hör till. Där har man både den kända puben, The Blind Pig samt den mer lokala puben, O'Hanlon's. Till årets säsong har Arsenal NYC startat upp på en tredje pub på Manhattan. Den heter Barleycorn och ligger runt hörnet ifrån World Trade Center. Detta område är lite av ett finansregister och många av klubbens medlemmar arbetar i närheten. Därför passar denna pub bra på vardagar till matcher i Champions League och annat. Barleycorn är inrett med två gigantiska flaggor av Arsenal NYC samt mycket memorablia i form av tavlor och annat. Puben är i två våningar och Arsenal Sweden fick en guidad tur på den stängda övervåningen utav presidenten, Kurtis Powers. Han har stora planer att få Arsenal NYC att växa och bli ännu större mot vad man redan är. Klubben står på egna fötter med egen styrelse utanför Arsenal America och med fem pubar totalt runt i New York är man utan konkurrens störst inom Arsenal i staterna.

Sedan till helgen var det dags att rulla vidare för träff med Arsenal Philadelphia i samband med hemmamatchen mot Bournemouth. Det kan finnas folk som sedan tidigare känner till klubben då man har sin egen banner uppsatt inne på Emirates Stadium sedan två säsonger tillbaka. Klubben grundades 2002 utav Mike Hiddi, George Sedgwick, Ali Nahvi, Mike Kavanagh och Nick Kosiek.
Den förstnämnde är idag den högst styrande och håller i träffar samt styr upp resor till England för medlemmar. På den tiden fanns det endast två pubar i Philadelphia som visade matcherna ifrån England, vilket var rätt stort med tanke på de tidiga matchstarterna och att inte engelsk fotboll var stort i USA på den tiden. Allt eftersom gruppen växte, hittade man till fram till puben, Misconduct där folk från de två tidigare pubarna valde att samlas. Idag ser man fortfarande matcherna på denna moderna pub som ligger baserad mitt i centrala Philly. Skillnaden mot de två tidigare pubarna som man höll till på är att Misconduct nu är Arsenal Philadelphias egna ställe. På matchdagar syns bara Gooners och supportrar av andra lag får ta sig till andra ställen för att se sina matcher. Alla skärmar här visar endast Arsenals match.

Självklart är man inte lika stora som Arsenal NYC då staden i sig är klart mycket mindre, men ändå håller man hög klass i det man gör. Arsenal Philadelphia är, precis som klubben i New York, en självgående bransch som inte är del av Arsenal America i stort. När klubben grundades 2002 blev man så småningom en del av Arsenal America men när man växte sig tillräckligt stora gick man, precis som Arsenal NYC, ur och började styra på egen hand. Det har fungerat bra och man har på det sätter lyckats locka till sig ännu mer lokalt folk med egen publicering och reklam.
Rekordpubliken hade man i samband med FA-cupfinalen 2014. Då var man över 700 personer på Misconduct vilket är fler folk än vad puben egentligen kan hålla rum för. Vissa supportrar fick därför se matchen på en närliggande pub. Under matchen dök brandkåren upp vid Misconduct och försökte slänga ut folk på grund av för stort tryck i lokalerna. Det var först även i samband med den här säsongen som Arsenal gjorde Arsenal Philly till en officiell supporterklubb. Vid varje hemmamatch på Emirates Stadium finns det alltid en grupp supportrar på plats vilket är helt fantastiskt - alltid någon representant som gör resan på 5000 km för att se vårt lag.

Arsenal NYC, Boston Gooners, Arsenal Philadelphia och Miami Arsenal håller en egen klass på östkusten av de klubbar som nu har besökts. Arsenal Philly var sista stoppet på Arsenal America Tour för denna säsong - fortsättning följer 2017/18!