Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giruod nickar in målet som räddar ett kryss för Arsenal på Vitality Stadium.

Arsenal räddade kryss trots 3-0-underläge

tis 3 jan 2017 kl 23:02

Arsenal gjorde en bedrövlig match och låg under med 3-0 i Bournemouth. Trots det räddade laget en poäng efter en mycket fin upphämtning under matchens sista 20 minuter.

Det blev en mardrömsstart för Arsenal på Vitality Stadium i Bournemouth sedan hemmalaget tog ledningen med 2-0 på bara 20 minuter. The Cherries öppnade målskyttet efter en kvart sedan Arsenalförsvaret flyttat över hela manskapet mot vänsterkanten. Stanislas fick bollen till höger på Bournemouths offensiva planhalva och slog en perfekt krossboll till Daniels som lätt vände bort en panikspringande och felplacerad Bellerin och ganska enkelt kunde lägga in 1-0 bakom Cech.

2-0 kom sedan hemmalaget fått en kontring och Fraser satt fart mot Arsenals straffområde. Han kom precis in i det när Xhaka tryckte till honom i ryggen, varpå Fraser gick i backen. Det var ingen hård tackling och Fraser förstärkte säkerligen också, med det är ändå orutinerat av Xhaka att gå in i den duellen på det sättet. Särskilt som spelaren inte direkt var på väg mot mål. Straffen satte Wilson enkelt, i och med att Cech inte räddar straffar.

Som om den första halvleken inte innebar nog med motgångar - Coquelin blev dessutom skadad, sådär lagom till att Elneny har åkt iväg för att spela med Egypten en månad.

Arsenal såg något bättre ut i inledningen av andra, men vad hjälpte det när Bellerin på nytt agerade som en juniorspelare och föll enkelt i en duell med Fraser på Arsenals högerkant. Hemmaspelaren tog bollen medan Bellerin fick bita i gräset och promenerade enkelt in med bollen i mål. Varsågod, sa Arsenalförsvaret. Bedrövligt defensivt arbete ännu en gång - på ett sätt som inte är acceptabelt på den nivån Arsenal aspirerar på att vara på.

Med 20 minuter kvar väcktes ett litet Arsenalhopp. Oxlade-Chamberlain slog ett inlägg mot Giroud som skarvade bollen vidare till Alexis som kunde språngnicka in 3-1 från nära håll. Det kändes dock som att det var för sent, men fem minuter senare var det match igen. Xhaka hittade Giruod på gränsen till straffområdet och fransmannen skarvade bollen vidare till Lucas som ur svår vinkel drog till på ett tillslag och hittade en lucka vid den bortre stolpen där bollen letade sig in bakom Buruc i Bournemouthmålet.

I den 83:e minuten blev hemmalagets Francis utvisad efter att ha missat bollen och bara träffat Ramsey med en glidtackling och Arsenal fick alltmer press mot Buruc. Ramsey var nära efter en fin framspelning av Alexis, men den som till slut fick in bollen var Giroud. Xhaka slog ett inlägg som fransmannen nådde högst på och kunde skarva in i mål. Trots uselt spel i mer än en timme och underläge med 3-0 fick Arsenal alltså med en pinne hem till London.

Sammanfattningsvis kan vi börja med att konstatera att det var starkt att komma tillbaka till 3-3 och visade på att det finns någon form av vilja och karaktär i laget. Så långt är glaset halvfullt. Men att överhuvudtaget försätta sig i en situation där men ligger under med 3-0 mot ett lag som Bournemouth är fullständigt oacceptabelt när man hävdar att man är ett lag som slåss om titeln. Titelvinnande lag gör inte sådana genomklappningar. Arsenal gör sådana genomklappningar minst ett par gånger per säsong - och det är därför Arsenal inte är ett titelvinnande lag. I det avseendet är glaset inte ens halvfullt. I det avseendet har glaset gått i tusen bitar.

Det var en match där Arsenals brister på nytt blev uppenbara. Anfallsspelet var totalt sönderläst under stora delar av matchen och försvaret kändes ungefär lika stabilt som på Silvestres och Squillacis tid (det är INTE en komplimang för er som har förträngt den eran). Vad Bellerin höll på med idag vet han nog inte ens själv. Vi ska tacka den stora hundguden att Alexis finns i laget, för utan hans slit hade en poäng varit osannolik den här kvällen. Jag förstår att han tvekar på att skriva på ett nytt kontrakt.