Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger tycker att det var rätt att låna ut Jack Wilshere, även fast han kunde ha spelat idag då många är borta.

"Det var rätt beslut att låna ut honom"

lör 7 jan 2017 kl 12:28

Arsene Wenger säger att Arsenal kunde ha använt Jack Wilshere nu när massor med centrala mittfältare saknas. Men Arsenalmanagern tycker ändå att det var rätt beslut att låna ut honom.

Arsenal har Francis Coquelin, Santi Cazorla och Mesut Özil på frånvarolistan när laget kliver in i FA-cupen ikväll borta mot Preston. Dessutom är Mohamed Elneny på afrikanska mästerskapen med sitt Egypten.
Då finns det fans som tycker att det var fel att skicka Jack Wilshere på lån till Bournemouth.
"Vi hade behövt honom nu" är en vanlig kommentar.
Och en åsikt som Arsene Wenger delar.
- Ja, vi kunde ha använt Jack Wilshere nu. Vad som ser orättvist ut nu är att du vet att någon gång under säsongen kommer du behöva spelaren. Men även i början av säsongen behöver man rätt balans mellan konkurrens och spelare som har chansen att få spela. Och jag tycker fortfarande än idag att det var rätt att låta honom gå på lån, säger Arsenaltränaren.

Arsenal har ingen återkallningsklausul i Wilsheres kontrakt så även om man skulle vilja kalla tillbaka honom är det inte möjligt.
25-åringen har lirat i 17 av Bournemouths 20 matcher den här säsongen.

Wenger sade på presskonferensen i torsdags att Arsenal kommer mönstra ett starkt lag mot Preston i FA-cupens tredje omgång.
- Jag kommer ta med ett lag med förstavalsspelare. David Ospina kommer att stå. Sedan kommer två eller tre spelare att vilas. Vi kommer att spela med 90 procent av A-lagstruppen. Jag kommer vila Laurent Koscielny som klev av mot Bournemouth och Alexis Sanchez troligen också. Resten kommer att spela.