Medlemmar: 8806 st.

Olivier Giroud firar sitt 1-2 tillsammans med Danny Welbeck som gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro.

Giroud avgjorde i slutminuten - igen

lör 7 jan 2017 kl 20:42

Arsenal svarade för en ny usel förstahalvlek när man gästade Preston i FA-cupens tredje omgång. The Gunners kom dock tillbaka i andra halvlek och vände matchen efter mål av Ramsey och - i 89:e minuten - Giroud.

Arsenals försvar verkade ha gått in i den här matchen med inställningen att insatsen från matchen mot Bournemouth i tisdags var eftersträvansvärd att upprepa. I alla fall såg det ut så när hemmalaget tilläts valsa igenom mittfältet alldeles för lätt innan bollen gick till Hugill i straffområdet som snubblade och med ett par studsar fram och tillbaka på Arsenalben fram bollen till Robinson som ganska enkelt kunde lägga in 1-0 i fritt läge. Arsenalförsvaret har verkligen gjort uselt defensivt arbete till en konstform i de två senaste matcherna.

Den som hade hoppats att Arsenal skulle lyfta spelet som en reaktion på baklängesmålet hoppades förgäves under den efterföljande 20-minutersperioden, för Arsenal blev mer eller mindre utspelat och Preston var inte långt borta att utöka ledningen ett par-tre gånger. Arsene Wengers spelare såg modstulna ut och verkade inte alls tycka att det var kul att spela fotboll och tjäna miljoner den här kvällen. Mot slutet av halvleken började dock Arsenal få igång spelet, och trots chanser för Ramsey och Giroud stod Arsenals nolla pall halvleken ut.

Arsenal kom ut med en annan inställning i den andra halvleken, då det blev utdelning efter bara någon minut. Iwobi fick bollen i straffområdet och vände och vred med den, innan han släppte den till Ramsey som med god precision sköt in kvitteringen just innanför målvakten Maxwalls vänstra stolpe. Walesarens första mål för säsongen. Plötsligt såg det ut som att spelarna faktiskt ville någonting.

Gästerna pressade på även efter målet, men utan att ta ledningen och ju längre halvleken led bederrade pressen något. Olivier Giroud trodde att han hade gett Arsenal ledningen med kvarten kvar att spela, men vinkades korrekt av för offside sedan han på volley placerat in bollen bakom Maxwell.

Matchen såg ut att gå mot oavgjort då Ramsey hittade Giroud i straffområdet som skarvade bollen till Lucas. Spanjoren hann upp bollen just före kortlinjen och klackade tillbaka bollen till Giroud som via en Prestonförsvarare forcerade in sitt fjärde mål på lika många matcher. Arsenal undslipper i och med detta omspel och Wengers svit att alltid avancera från tredje omgången i FA-cupen håller i sig.

Det finns dock anledning att vara orolig som Arsenalsupporter. Insatsen i första halvlek var kanske säsongens sämsta, och såväl den defensiva insatsen som den generella inställningen var usel och det var tur att Prestons offensiva spel inte var bättre. Det blev visserligen bättre i andra och spelarna gjorde det vi kan kräva av dem - nämligen visade vilja och karaktär, men det finns en hel del att fundera på för Wenger inför matchen mot Swansea på lördag nästa vecka.