Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis nätade till slut innan han blev utbytt.

Arsenal tog säker seger i Wales

lör 14 jan 2017 kl 18:07

Arsenal tog en komfortabel seger borta mot Swansea efter att ha fått hjälp av Swansea-försvarare två gånger om i andra halvlek. Två självmål och varsitt mål för Giroud och Sanchez säkerställde slutresultatet 0-4.

Arsenal fick en väldigt seg start på matchen. Swansea satte hög press och hindrade Arsenal att komma igång med sitt passningsspel under de första tjugo minuterna. Kyle Naughton fick iväg ett bra skott från hörnet på straffområdet och var bara en svettig räddning från Cech ifrån att ge hemmalaget ledningen efter tio minuter. Istället växte Arsenal in i matchen och hade efter problemen i början av halvleken full kontroll på spelet resterande tid fram till paus.

De heta chanserna uteblev dock fram till det återstod tio minuter av halvleken. Ramsey kom då loss i straffområdet och slog ett inspel till en fristående Giroud framför mål som däremot missade bollen helt. Istället rann bollen vidare till Alexis i andra delen av straffområdet och chilenaren lobbade in bollen till Özil som nickade på täckande Swansea-back. Giroud som hade dröjt sig kvar framför målet tog hand om returen och kunde enkelt skjuta in bollen i öppet mål. I samband med målet vinkade fransmannen på byte och såg ut att ha skadat sig i samband med målet. Han spelade dock vidare resterande del av halvleken.

Precis innan halvtidsvilan hade Arsenal turen på sin sida när domare Jones inte valde att blåsa straff när sydkoreanen Ki gick i backen i straffområdet. Jones valde istället att varna Ki sedan han ansett att han lagt sig för enkelt i duellen med Koscielny. Det kändes som en 50/50-situation när repriserna rullade och domaren kunde lika gärna ha blåst straff. Gunners gick istället till pausvila i ledning 0-1.

Arsenal startade andra halvlek med en rejäl tempohöjning och skapade under två intensiva minuter ett flertal jättelägen att utöka ledningen. Först valde Özil och Sanchez att i bra skottlägen försöka passa bollen. Swansea fick inte bort bollen utan Sanchez kunde frispela Ramsey helt och från bara några meter lyckades walesaren misslyckas att göra mål. Komiskt nog kom istället 0-2 efter ett riktigt skitmål när Iwobis skott helt ändrade riktning och flög i en båge över en chanslös Fabianski i Swansea-målet.

Wenger tog sen ut Giroud som sen sågs sitta på bänken med en ispåse runt foten. Iwobi fortsatte att ta hjälp av försvarare för att göra mål när hans skott, tio minuter efter 0-2, återigen ändrade riktning och letade sig in i mål. Samme Iwobi låg sedan bakom 0-4 när hans inspel, återigen via Swansea-spelare, hittade fram till Sanchez som enkelt slog in bollen.

Sammanfattningsvis visade Swansea varför de ligger på nedflyttningsplats. Laget har absolut noll flyt och försvarsspelet var rent ut sagt bedrövligt. Samtidigt ska inget tas ifrån Arsenal som visade att när man väl sätter upp tempot så är det otroligt svårt att försvara sig mot Gunners offensiva kvalitéer.
Iwobi var bländande liksom Sanchez och Özil som dirigerade spelet briljant. Ett stort plus bör också ges till Cech som gjorde mycket viktiga räddningar i avgörande perioder under matchen.