Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Moss visar Xhaka det röda kortet.

Moss gav Xhaka rött - igen

sön 22 jan 2017 kl 19:45

För andra gången den här säsongen fick Granit Xhaka syna det röda kortet och återigen var det Jonathan Moss som höll upp det.

Arsenal hade en relativt trygg ledning med 1-0 när Granit Xhaka i den 65:e minuten slog en felpassning och försökte reparera det med en tuff satsning. Dobbarna träffade Defour och linjemannen påkallade domare Jonathan Moss uppmärksamhet. Moss valde efter diskussion med linjemannen att för andra gången den här säsongen visa Xhaka det röda kortet. Första gången var hemma mot Swansea i oktober. Den gången höll Arsenal undan och vann. Även den här gången lyckades Arsenal vinna, dock efter betydligt mer drama.

Xhaka har sedan starten på förra säsongen visats ut fem gånger. Enligt Opta är det fler än någon annan spelare i högstaligorna i England, Spanien, Italien, Frankrike eller Tyskland. På presskonferensen efter matchen kommenterade Arsene Wenger utvisningen:
- Ärligt talat måste jag kolla på tacklingen igen. Det jag hört är att det var rött kort. Han måste kontrollera sitt spel och inte försätta laget i problem. Vi vill att våra spelare ska stå upp och inte göra sådana satsningar. Om det var en ful tackling så är det rött kort. Jag är besviken över att vi tvingades spela med tio man. Vi har fått två röda kort och fyra straffar emot oss på hemmaplan. Du kan inte säga att vi gör det inte enkelt för oss eller att vi har det lätt, sa fransmannen.