Medlemmar: 8836 st.

Alexis gjorde det igår, men den senaste tiden har Giroud varit Arsenals stora räddare. Mesut Özil fixade segern sent i Sofia mot Ludogorets.

Arsenal bäst - på att näta sent

mån 23 jan 2017 kl 13:13

Statistiken är glasklar. Arsenal är hyperfarliga i slutet av matcherna och Wengers lag har även gjort mest mål när klockan passerat 90.

När Andre Gray prickade in 1-1 på straff bakom Petr Cech såg det mesta ut som att de tre poängen som verkligen behövdes hemma mot Burnley skulle förvandlas till ett kryss och två tappade pinnar.
Men Arsenal är ligans bästa lag på att göra mål sent.
Och även klart hetast när det gäller att näta på stopptid.

Så blev det även igår och när Alexis Sanchez läckert chippade in 2-1 i den 98:e minuten så var det Gunners sjätte mål den här säsongen på stopptid.
Arsenal har tagit tio poäng i slutet av matcherna den här säsongerna.
Och leder även ligan över gjorda mål efter matchminut 80.

Bara den senaste tiden har sena mål resulterat i vinster, räddade poäng och avancemang. Mot Preston i cupen fixade Olivier Giroud segern bara minuten före full tid, i matchen före det kvitterade fransmannen borta mot Bournemouth och grejade 3-3 och på Boxing Day nickade han in 1-0-målet WBA med tre minuter kvar av matchen.

Sky har tagit fram stats som visar hur de 20 ligalagen gjort mål efter matchminut 80. Och även på stopptid.