Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Elneny jublar i Gabon. Mittfältarens Egypten är vidare till kvartsfinal.

Elneny vidare med Egypten

ons 25 jan 2017 kl 22:47

I en intervju i veckan sade Mohamed Elneny att han vill bli en legendar i Arsenal. Detta följde mittfältaren upp med att kvalificera sig för kvartsfinal i de afrikanska mästerskapen med sitt Egypten.

Gruppspelet i Afcon är färdigspelat. Och det står nu klart att Egypten, med Mohamed Elneny, vinner grupp D efter att man besegrat Ghana ikväll med 1-0. Romaforwarden Mohamed Salah gjorde matchens enda mål och Egypten blir därmed gruppetta, en poäng före Ghana.
Elneny spelade 90 minuter ikväll, precis som han gjort i de andra gruppspelsmatcherna.
Nu väntar kvartsfinal och där möter Egypten Marocko. Den matchen spelas klockan 20.00 på söndag kväll.

I en intervju med Daily Mail säger Elneny att han trivs som fisken i vattnet i London.
- Det har varit ett väldigt bra år för mig. Att få spela i England i en av de fem bästa klubbarna i världen. Sen jag kom har jag njutit av hela experimentet. Inte bara att få spela för klubben, utan hela landet, vänner som jag skaffat, fansen, hela atmosfären runt fotbollen. Det har varit ett av de bästa åren i mitt liv, säger han.

Elneny lämnade Basel för snart ett år sedan. Och även fast han inte riktigt tagit en ordinarie plats så han mittfältaren fått mycket speltid.
- Jag fick bra erfarenhet i Basel, men när jag kom till England och Arsenal så anpassade jag mig snabbt för jag kände direkt att det var som en familj. Du är ny, men de tar hand om dig och bjuder in dig. Alla älskar varandra. Och när du känner att folk tycker om dig runt omkring dig så går det snabbare att anpassa dig. Då tycker man om att vara här. Det är därför, när jag åker på semester, eller till landslaget med Egypten, så saknar jag det.

Och när Elneny är tillbaka från de afrikanska mästerskapen ska han fortsätta sin Arsenalresa.
Hans mål framöver är inte direkt blygsamma.
- Jag vill bli en legendar i den här klubben. Som Thierry Henry. Jag menar, inte exakt som han så klart. Jag har min egen personlighet och min egen karaktär. Jag vill vara annorlunda och det har gått innan. Men sen jag kom till London har jag alltid haft det i tanken. Jag vill bli en Arsenallegendar.