Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott stod för tre mål när Arsenal krossade Southampton med 5-0.

Överlägset Arsenal tog sig vidare i FA-cupen

lör 28 jan 2017 kl 20:30

Arsenal fick en mycket behaglig resa till åttondelsfinal i FA-cupen efter en överlägsen 5-0-seger borta mot Southampton. Welbeck var tillbaka i startelvan och gjorde de två första målen. Sedan tog Walcott över och gjorde de övriga tre målen.

För första gången den här säsongen var Danny Welbeck placerad i startelvan när Arsenal åkte till Southampton för den fjärde omgången av FA-cupen och en match om att ta sig vidare till åttondelsfinal. Wenger valde att vila spelare som Özil, Koscielny, Giroud och Alexis för att istället ge chansen till mindre rutinerade spelare som Maitland-Niles, Reine-Adelaide och Holding.

Det var ett rejält skadedrabbat och sargat hemmalag som Gunners hade som motstånd denna kväll som under veckan slagit ut Liverpool ur Ligacupen men som också har viktiga spelare som Van Dijk, Austin och Rodriguez på skadelistan. Lägg där till att mittbacken José Fonte förra helgen blev såld till West Ham.

Southampton hade heller inte en chans i den första halvleken när allt egentligen handlade om Arsenal och Danny Welbeck. Efter en kvart spelad skarvade Lucas läckert bollen i djupled till en frispringande Welbeck som snyggt chippade bollen över en utrusande Lewis i Soton-målet. Bara ett par minuter senare gjorde engelsmannen sitt andra mål för kvällen när han återigen blev frispelad, den här gången efter en lobbpassning från Oxlade-Chamberlain, och rullade den gången in bollen under Lewis.

Redan där kändes matchen avgjord och Wenger kunde nöjt sitta på läktaren och njuta av att en så pass tuff uppgift på förhand såg ut att bli en behaglig resa vidare i turneringen. Arsenal utökade också ledningen innan paus. Den gången agerade Welbeck framspelare när han fick en djupledspassning från Perez i straffområdet och slog den snett inåt bakåt där en framstormande Walcott hann före en stillastående försvarare och slog in 3-0.

I den andra halvleken valde Wenger, något överraskande, att sätta in Alexis Sanchez som alltså inte fick eller ville vila helt från att spela trots den trygga ledningen. Alexis låg omgående bakom Walcotts andra mål för kvällen när Arsenal ännu en gång enkelt spelade sig igenom Southamptons obefintliga försvarsspel och satte 4-0. Han spelade även fram till Walcotts tredje mål efter en snabb kontring när Southampton desperat försökt göra ett tröstmål.

Sammanfattningsvis kan konstateras att Arsenal fick en oväntat enkel resa till den femte omgången med tanke på att det kändes som att man fick den tuffaste lottningen av alla topplagen i Premier League. Men det var inte mycket till motstånd som man bjöds på denna kväll vilket det bara är att tacka och ta emot för. Trots detta ska inte något tas ifrån den prestation som laget stod för utan det var en imponerande effektivitet i anfallsspelet som hjälpte laget till nästa omgång. Motståndet i åttondelsfinalen lottas på måndag.