Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger är mer än nöjd med sin forwardsuppsättning.

"Bästa anfallet jag haft i Arsenal"

tis 31 jan 2017 kl 14:08

Arsene Wenger har haft många bra anfallare under sin tid i klubben. Men fransmannen hyllar säsongens forwardsuppsättning som den bästa.

Arsenal har öst in mål under säsongen - och trots att Arsene Wenger haft några av klubbens genom tiderna bästa målskyttar under sina 20 år som tränare så säger fransmannen att de offensiva spelare som finns i laget nu är de bästa.
- Jag tycker att kvalitetsmässig och nummermässigt så är de bäst. Vi har aldrig haft så många spelare som kan prestera och göra mål. Dennis och Thierry hade kvaliteten, men det betydde inte att vi hade stora mängder spelare att välja på, säger fransmannen till Arsenal.com.

Alexis Sanchez leder lagets interna skytteliga den här säsongen med 17 mål. Det är lika många som chilenaren gjorde hela förra säsongen.
Theo Walcott har nätat 14 gånger, det är engelsmannens nästa bäst säsongssiffra i klubben.
Dessutom har Olivier Giroud gjort 10 mål och Mesut Özil nio.
- Att leda dem handlar om att ta rätt beslut för nästa match som du tycker är det rätta. Ibland tar du med problemet du möter, ibland den fysiska nivån på spelarna, att de spelat tre dagar innan. Du behöver vara ärlig i dina beslut och ha alla ombord. Det är viktigt att vara kvar i alla turneringar för om du har en match i veckan och har många anfallare, lycka till att hålla dem lyckliga. Det är omöjligt för alla blir irriterade, men de har alla olika sätt att visa det, säger Wenger.
- I början av säsongen köpte jag Lucas, som för mig är en väldigt bra spelare. Men varför? För Welbeck var borta till ungefär nu och jag visste inte hur länge det skulle ta.

Här är Arsenals interna skytteliga säsongen 16/17:

1. Alexis Sanchez 17 mål
2. Theo Walcott 14 mål
3. Olivier Giroud 10 mål
4. Mesut Özil 9 mål
5. Lucas Perez/Alex Oxlade-Chamberlain 6 mål