Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott fick till slut sätta sitt hundrade mål för Arsenal.

Statistiken bakom Walcotts 100 mål

mån 20 feb 2017 kl 22:18

Theo Walcott har genom målet mot Sutton United nått upp i 100 mål för Arsenal. Han är den artonde spelaren att nå den milstolpen och av de arton är Walcott den som har behövt flest matcher på sig.

Första målet kom i ligacupfinalförlusten mot Chelsea 2007, en dryg månad innan 18-årsdagen. De hundra målen fördelar sig på 63 i Premier League, 17 i europaspelet, elva i FA-cupen samt nio i ligacupen. Totalt har engelsmannen spelat 370 matcher för Arsenal (mer än en tredjedel har varit inhopp).

I Premier League har Theo gjort i snitt ett mål var fjärde match. 50 av målen har gjorts med högerfoten, elva med vänstern och två med huvudet. Inget av ligamålen har gjorts på frispark eller straff. Om inte undertecknad är felinformerad har Walcott endast slagit en straff för Arsenal, missen mot Liverpool i höstas.

Fem hattrick har det blivit sedan han kom till klubben i januari 2006. Det första kom efter fyra och ett halvt år, i 6-0-segern mot Blackpool. Tre mål blev det också mot Newcastle i 7-3-segern 2012 samt i sista omgången säsongen 2014-15 när West Bromwich stod för motståndet (vinst 4-1). Utöver tre gånger i ligan har det blivit ett i ligacupen (mot Reading 7-5) och ett i FA-cupen (mot Southampton i januari 2017). Två mål i samma match har han gjort vid åtta ytterligare tillfällen. De lag Theo har gjort flest mål mot totalt är Chelsea och Newcastle med sex stycken.

Theo är nu uppe i 15 mål totalt den här säsongen, vilket innebär att det är hans näst bästa, efter säsongen 2012-13 då han stod för 21 mål.

För ännu mer statistik kring Walcotts mål, klicka här.
Källor: Transfermarkt.co.uk, Arsenal.com, Premierleague.com