Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal måste vinna - annars är ligan avgjord tror Pires.

"Det är sista chansen för Arsenal"

fre 3 feb 2017 kl 13:19

Ska Gunners ha någon chans att vinna ligan måste man slå Chelsea på Stamford Bridge. Det säger Arsenallegendaren Robert Pires inför seriefinalen.

Hade Arsenal slagit Watford i tisdag hade avståndet till Chelsea varit sex poäng. Nu ökade det istället till nio i och med att Chelsea plockade en poäng på Anfield mot Liverpool samtidigt som Gunners föll tungt mot Watford (1-2).
15 matcher återstår av årets säsong.
45 poäng att spela om.
Robert Pires vet vad som krävs för Arsenal - och för att ligan ska hållas vid liv.
- Jag tror att det är sista chansen för Arsenal och det är finalen för Premier League. Om Chelsea vinner mot Arsenal så tror jag att ligan är avgjord, säger han till Sky.

Arsenal krossade Chelsea i höstas med 3-0 - men har sedan december bara tappat mark till Contes lag som radat upp starka insatser.
- Chelsea har spelat väldigt bra de fyra senaste månaderna, men om Arsenal vinner så tror jag att allt är möjligt, säger Pires.
- Arsenal kommer vara mer koncentrerade och mer fokuserade och när jag ser Alecis och Özil, de kan göra något på Stamford Bridge.

Pires tror att nyckelmatchen i matchen blir fajten mellan Laurent Koscielny och Diego Costa.
- Koscielny är en bra försvarare, kanske en av de bästa i ligan. Han är stark och snabb och alla vet att Diego Costa gillar att fajtas. Han har gjort mycket mål. Så, kanske, är detta nyckeln för matchen.