Medlemmar: 8782 st.

Elneny fick fira ett mål - men blev inte mästare för det.

Elneny nätade - men föll i finalen

mån 6 feb 2017 kl 12:19

Mohamed Elneny blev historisk som den första Arsenalspelare att göra mål i en Afcon-final. Men vad hjälpte det. Kamerun vände och vann.

Han tvingades stå över både kvarts- och semifinalen, men när det vankades final i afrikanska mästerskapen kunde Mohamed Elneny var med. Egypten tog sig an Kamerun i Gabon.
Och det började så bra för mittfältaren.
I den 22:a minuten satte Elneny 1-0 till Egypten och därmed blev han den förste Arsenalspelare att göra mål i en Afcon-final.

Men glädjen för Elneny och Egypten höll inte i sig. För i den andra halvleken vände Kamerun på matchen. Nicolas N'Koulou kvitterade efter en timmes spel och när bara två minuter återstod så avgjorde Besiktasanfallaren Vincent Aboubakar.
Inhopparen blev stor matchhjälte för sitt land som nu vann Afcon för första gången på 15 år.