Medlemmar: 8079 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Henry någon gång bli tränare för Arsenal?

Henry drömmer om att få träna Arsenal

ons 8 feb 2017 kl 14:58

Thierry Henry gav nyligen Arsene Wenger sitt stöd efter förra veckans förluster och sade att Arsenaltränaren ska fortsätta i klubben. Samtidigt hymlar inte Gunners bäste målskytt genom tiderna att han drömmer om att få leda Arsenal en vacker dag.

Arsenals spelare och Arsene Wenger har fått gigantiska mängder kritik efter förra veckans två förluster. Först hemma mot Watford och sedan i lördags på Stamford Bridge mot Chelsea.
De flesta har poängterat den mentala svagheten - men det är många som vill se att Arsene Wenger inte blir kvar som Arsenaltränare nästa säsong.
En som dock ger fransmannen sitt stöd är Thierry Henry.
- Personligen tycker jag inte att Arsene måste gå, säger han till RMC.

- Jobbet som han behöver göra för tillfället är svårt, för det handlar om mentalt arbete. Det jag såg mot Chelsea är ett mentalt problem. Och det är inte lätt att hantera. Just nu är det något som saknas.
- Det är tolv år sedan Arsenal vann lihan och vi känner att det inte kommer att ske den här säsongen heller. Jag tycker att kvaliteten finns i laget. Men är det nog för att vinna ligan? I början av säsongen, när man ser på Arsenal och Chelseas lag på pappret, är det ingen stor skillnad. Det innebär att det är möjligt. Om Chelsea är före så innebär det att Arsenal kan göra det.

- Men för det krävs att du är på varje dag. Du måste vara bra på träning hela tiden. Du måste gp in för det lite mer från gång till gång. Jag tror inte att Arsenalspelarna är medvetna om vad de kan uppnå. Vid något tillfälle måste du tro att du har en chans att vinna. Det krävs eget ansvar och självdisciplin i gruppen för det.

Henry tackade ganska nyligen nej till att leda Arsenals U18-lag. Istället valde den forne skyttekungen att fortsätta sitt jobb som TV-expert. En kombo som Arsene Wenger inte tyckte fungerade. Henry har också hoppat uppdraget som assisterande tränare för det belgiska landslaget, som leds av Roberto Martinez.
Men fransmannen hymlar inte om var drömmarna finns.
- Alla tror att jag drömmer om Arsenal. Ja. Men det är bara en dröm, säger han till L'Equipe.
- Hur skulle jag kunna vara pretentiös nog att tro att de vill ha mig?

- Jag är bara i början. Jag försöker bli huvudtränare. Jag gör inget anspråk på var jag hamnar en dag. Jag kommer att gå dit där de vill ha mig. Akademichefen (i Arsenal) erbjöd mig rollen som U18-tränare, men Arsene Wenger tyckte inte att det var kompatibelt med rollen som expert. Det slutade där. Jag har enorm respekt för Arsenal. Jag lämnade. Men jag är inte besviken.