Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är det så här det kommer se ut mot Hull imorgon vid lunch. Tim Payton från AST befarar det.

"Kan bli 10 000 tomma stolar mot Hull"

fre 10 feb 2017 kl 14:49

Arsenal Supporters Trust tror att över 10 000 platser kan gapa tomma på lördag på Emirates. Efter senaste omgångens match mot Chelsea är Arsenal nu tolv poäng efter serieledaren och ännu en förlorad titelstrid märks på fansen.

Den välbekanta synen av ännu en titelstrid som förvandlats till en kamp om att sluta topp fyra och ett försök att undvika åka ut i 16-delsfinalen i Champions League för sjunde säsongen i rad - innebär att många fans kommer att rösta med fötterna, enligt AST talesman Tim Payton.
"Med sammansättningen av fansen dessa dagar, så kommer den mest sannolika protesten bestå av tomma platser", sade Payton till Standard Sport.

"Fans jag pratar med är oerhört frustrerade, men det finns ingen stor önskan om en organiserad protest som riktar sig direkt till Arsene Wenger. Många tycker att han gett allt för klubben. Lägg till faktumet att det är en tidig kick-off på en kall helg mot ett blygsamt lag. 10 000 kan mycket väl välja att inte dyka upp.

De flesta av dem är enligt Payton säsongare.
"Ett stort antal innehavare av säsongskort väljer de matcher som de kommer till" fortsätter Peyton. "En del av detta är baserat på apatin bland fans och känslan av att klubben har svikit men det speglar också förändringen i fanskaran".