Medlemmar: 3706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis firar matchens första mål.

Alexis sänkte Hull

lör 11 feb 2017 kl 15:31

Arsenal tog tre viktiga poäng hemma mot Hull efter två mål av Alexis och seger med 2-0, som dock satt långt inne.

Wenger gjorde sin sista match på läktaren och valde att starta med Gibbs istället för Monreal på vänsterbackspositionen vilket var den enda ändringen jämfört med förlusten mot Chelsea förra helgen. På andra sidan stod Hull City, som varit i bra form och börjat jakten på att klara kontraktet från sin tidigare jumboplacering. Man har tappat sin bäste spelare under hösten, Robert Snodgrass, till West Ham men tagit in en hel del spelare istället och satsar nu hårt på att klara sig kvar i Premier League.

Det var en tveksam inledning defensivt från Arsenal som påminde oroande mycket om matchen mot Watford. Hull fick skapa enkla chanser och Cech fick göra åtminstone två kvalificerade räddningar. Offensivt var dock Gunners minst lika vasst som Hull och skapade ett flertal målchanser under de första femton minuterna. Bästa chansen fick Alexis drev inåt i straffområdet och avlossade ett skott mot ”fel” hörn för målvakten men bollen gick strax utanför.

Efter den intensiva första kvarten med många målchanser stabiliserade sig spelet något. Hull tilläts ha förvånansvärt mycket boll när Arsenal, kanske skärrade av senaste veckornas försvarsinsatser, sjönk ovanligt lågt för att vara en hemmamatch mot ett bottenlag. Efter att ha tagit över spelet mer och mer fick Arsenal också in ledningsmålet efter halvtimmen spelad. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet då Hull inte lyckades få bort bollen fick Alexis in den efter att ha skjutit på målvakten och bollen sedan styrt upp på chilenarens hand och in i mål. Mark Clattenburg valde dock inte att blåsa av för hands och Arsenal kunde gå till pausvila i ledning.

Andra halvlek dominerades framför allt av Arsenal, men man lyckades inte skapa några superchanser att utöka sin sköra ledning och Hull kändes inte alls ofarliga. Wenger bytte också in Elneny mot Walcott och spelade med två defensiva mittfältare för att tydligt stänga igen defensivt. Hull slog många inlägg men Gunners var starkt i straffområdet lät inte anfallarna få några lägen och när man väl fick till avslut på mål stod Cech för några bra räddningar.

Arsenal lyckades hålla undan sista minuterna och på stopptid kontrade man fram en straff då Clucas stoppade en Perez-nick från att gå i mål med handen. Rött kort för Clucas och ännu ett mål för Alexis som säkert placerade in straffen och säkrade de tre poäng som man bara tvunget skulle ta. Det var inte någon match som kommer kommas ihåg länge men Gunners gjorde ändå det man skulle och jag måste också berömma Hull för en god insats som mycket väl kunnat generera en poäng om man satt sina chanser. För Arsenal var det otroligt viktigt att inte tappa poäng i denna match och Wenger kan nu få lite arbetsro inför kommande veckor som bland annat innehåller Champions League-spel.