Medlemmar: 8807 st.

Arsenals målskytt Alexis Sanchez deppar efter ännu ett tungt uttåg ur Champions League.

Arsenal förnedrat i München

ons 15 feb 2017 kl 22:48

Arsenal gjorde som vanligt när det vankas slutspel i Champions League. Man klappade ihop totalt och åttondelsfinalen är redan avgjord - trots att matchen på Emirates återstår.

Ska man bara ta upp en sak på matchgenomgången när man ska möta ett lag som ställer upp med Arjen Robben på högerkanten är det att inte låta honom vika in i banan i höjd med straffområdet och skjuta. Holländaren har gjort 300 000 mål på det sättet under sin karriär, och det borde inte vara en hemlighet att man ska vara beredd på det.

Det finns två alternativ här. Antingen pratade inte Wenger om detta scenario inför matchen, eller så glömde spelarna bort Robbens specialitet. För det var ju just så Bayern tog ledningen efter tio minuters spel. Mycket svagt att spelarna, med Coquelin i spetsen,inte är mer vakna i det läget.

Hemmalaget dominerade matchen fullständigt efter målet, och det såg ut att bli en extremt jobbig match för The Gunners. Alexis stack visserligen upp en eller två gånger, men tyskarna hade full kontroll på Arsenalanfallen.

Från ingenstans fick Arsenal plötsligt straff. Lewandowski skulle rensa bort en boll i eget straffområdet, men Koscielny stack in foten framför polacken som sparkade till Arsenalförsvaren. Alexis tog hand om straffen, men den var inget vidare och Neuer räddade - som han brukar göra när Arsenal får straff. Alexis kom först på returen, men missade bollen, innan han på sitt tredje försök, omgiven av Bayernspelare, kunde skjuta in kvitteringen. Knappast rättvist sett till matchbilden, men vem bryr sig om matchbilden när Arsenal gör det viktiga bortamålet?

Ett avsigkommet Bayern tappade initiativet något efter Alexis mål och Arsenal fick fem minuter före halvtid en gyllene chans att ta ledningen sedan Oxlade-Chamberlain från kortlinjen hittat Xhaka just utanför straffområdet. Schweizarens avslut gick dock rakt på Neuer. Även Özil fick ett bra läge när han kom fri mot Neuer, dock ur dålig vinkel, men han lyckades heller inte överlista den tyske landslagskeepern.

Andra halvlek började med katastrofal kvart för Arsenal. Efter bara ett par minuter tvingades Koscielny kliva av med något som såg ut som en lårskada utan honom rasade försvarsspelet ihop fullständigt. Fem minuter efter bytet kom ett nytt baklängesmål. Lahm slog ett inlägg som Lewandowski nådde högst på och lobbnickade över en felplacerad och halkande Ospina.

Ett par minuter senare var det dags igen. En klack från Lewandowski ställde hela Arsenalförsvaret och gev Thiago ett friläge som han utnyttjade väl och plötsligt var det 3-1 till Bayern.

I den 63:e minuten gjorde Thiago 4-1 sedan Arsenalförsvaret inte fått iväg en hörna. Bollen studsade ut till spanjoren vid straffområdeslinjen och han sköt via Xhakas ben bollen in i mål.

Med två minuter kvar av ordinarie slarvade Oxlade-Chamberlain bort bollen framför eget straffområde och bollen gick till Müller som gjorde 5-1. Så var den 180-minutersmatchen avgjord - efter 90 spelade.

Då kan vi checka av ännu en märkesdag i Arsenals traditionsenliga vårsammanbrott; genomklappningen i första matchen av åttondelsfinalen i Champions League. Det blev precis som vanligt en storförlust, och personligen var det precis det jag var inställd på så jag är knappt besviken. Arsene Wenger’s predictible army.

Det hade varit roligt att någon mer gång få vara med om att ett dubbelmöte i CL lever fram till match två i alla fall, men det är tydligen för mycket begärt. Arsenal har en magnifik förmåga att vika ned sig i de avgörande matcherna på den här nivån och genomklappningen i början av andra halvlek kan på ett utmärkt sätt användas för att sammanfatta Arsenals senaste sex år i Champions League.

År efter år, säsong efter säsong. Hur länge ska det här få pågå?