Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det var inge kul kväll för Arsene Wenger på Allianz Arena.

Keown: Wenger måste fundera kring sin framtid i Arsenal

tor 16 feb 2017 kl 00:12

Den förre Arsenalförsvararen Martin Keown skräder inte med orden efter den förnedrande 1-5-förlusten borta mot Bayern München.

Keown anser att förlusten är det största lågvattenmärket i Wengers 20 år långa tid vid rodret.
- Jag känner stor sympati med Wenger nu ... det är pinsamt. De har blivit utklassade och utspelade igen i rasande fart.
- Jag kan aldrig riktigt säga att jag vill se Wenger gå, han är min fadersfigur när det gäller fotboll. Men han är en intelligent man och måste se att detta är det sämsta hans lag har presterat.

Keown är oroad över att Wengers betydande framsteg för fotbollen under sina första åtta år i norra London - däribland den mäktiga Invincibles eran - kommer solkas av att fransmannen hänger på för länge.
- Jag är rädd för honom. Ibland är det som om han nästan måste skyddas från sig själv. Jag vill inte att han ska vara som en boxare som har varit i ringen för länge och tagit för många slag. Det är 20 års arbete här och du inte vill förlora det, säger han.

Avslutningsvis fyller Keown i den samstämmiga kören som tror att Wenger kommer sluta självmant.
- Wenger har varit magnifik för Arsenal, ingen tvekan om saken. Men den intelligente chefen hittar rätt tillfälle att lämna, och han själv måste fatta beslutet. Jag tror att insikten att detta beslut måste göras är ännu tydligare efter kvällens föreställning och man kunde se det nästan i Wengers ögon. Han vet att han förmodligen högst motvilligt kommer att behöva lämna över stafettpinnen till någon annan.