Medlemmar: 6511 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbeck spelade 70 minuter för U23-laget.

U23 med Welbeck föll i Leicester

sön 19 feb 2017 kl 21:49

Arsenal U23 gästade under söndagen Leicester och deras nya träningsarena, Holmes Park. Trots Danny Welbecks närvaro blev det förlust 2-1.

Danny Welbeck håller fortfarande på att jobba upp sin matchform efter att han återvände från skada förra månaden. Under söndagen startade han och spelade 70 minuter för Arsenals U23-lag. Han fick dock inte mycket att jobba med spelmässigt då ungdomarna underpresterade rejält denna dag. Leicester var numret större på de flesta andra positioner och kunde rätt så enkelt spela hem tre poäng. Matchen slutade 2-1 efter att Arsenal fått in en sen reducering genom lagkaptenen, Ben Sheaf, som var en av få spelare med en hyfsad prestation.

Detta var en tung förlust för Arsenal U23 som har spelat upp sig rejält detta år. Förra säsongen var en nästintill katastrof sportsligt på ungdomssidan men detta år har varit annorlunda. Efter dagens förlust faller laget från tredje till femte plats i tabellen. En positiv notis ifrån helgen dock var att U18 vann sitt derby hemma mot West Ham under lördagen med klara 3-0.
Med bara fåtalet omgångar kvar i båda serierna får vi hoppas på en bra avslutning ifrån båda grupperna.

Danny Welbeck kommer med största sannolikhet inte vara inblandad i morgondagens match i FA-Cupen mot Sutton. Enligt rykten på Holmes Park kan han eventuellt finnas med på bänken för ett senare inhopp. Men även detta är tveksamt då han gått ut officiellt på sin Twitter och meddelat att konstgräset på Suttons hemmaarena inte passar hans fysiska situation för tillfället.

Leicester U23 v Arsenal U23 2-1

Mål: 1-0 Knight (20), 2-0 Ndukwu (52), 2-1 Sheaf (88).

Så spelade Arsenal: Hugo Keto - Chiori Johnson, Ben Sheaf, Joseph Olowu, Cohen Bramall - Reiss Nelson, Joshua Dasilva, Donyell Malen, Vlad Dragomir, Chris Willock, Danny Welbeck

Avbytare: Ryan Huddart, Kristopher Da Graca, Savvas Mourgos, Glen Kamara, Eddie Nketiah