Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lucas Perez firar 1-0-målet i den första halvleken.

Arsenal vidare utan att imponera

mån 20 feb 2017 kl 22:56

Arsenal besegrade Sutton United med 2-0 på måndagskvällen utan att imponera. Nu väntar Suttons ligakonkurrent Lincoln i kvartsfinalen på Emirates Stadium.

För första gången sedan 5-1 segern mot Farnborough 2003 stod ett lag utanför seriesystemet för Arsenals motstånd i FA-cupen. Då fick Farnborough spela sin hemmamatch på Highbury men den regeln har sedan dess tagits bort och därför tog Sutton United emot Arsenal på The Gander Green Lane i södra London.

Arsenal ställde upp med ett starkt lag men startade matchen väldigt trögt. Först efter dryga kvarten försökte laget sätta lite fart men det skapades inte några målchanser. 1-0 kom nästan lite överraskande efter 25 minuter. Lucas Perez satte fart i en kontring och fick bollen långt ute på högerkanten. Han vände bort banken och sköt/passade bollen mot den bortre stolpen. Theo Walcott var framme och försökte klacka bollen men missade bollen. Det ställde dock Worner i Suttonmålet och bollen rullade retsamt enkelt in för ledning the Gunners.

Arsenal skapade några till chanser innan paus med det var Sutton som var närmast att göra mål när David Ospina helt oprovocerad friställde en Suttonspelare, som dock inte lyckades få skottet på mål. Överlag var det inte en speciellt imponerande första halvlek av Arsenal.

Efter att ha gjort mål 97, 98 och 99 i senaste FA-cupmatchen mot Southampton fick så Walcott äntligen även göra mål nummer 100. Det kändes dock ganska typiskt för Walcott att det skulle ske mot ett non-league lag i FA-cupen och det blev inget vilt firande för jubilaren.

Reduceringen var inte långt borta när Roarie Deacon, tidigare i Arsenals ungdomslag, sköt i ribban. I övrigt hände inte speciellt mycket i den andra halvleken, bortsett från att Alexis Sanchez fick hoppa in med kvarten kvar och att matchen avslutades med planinvasion (dock fredlig sådan) från Suttonsupportrarna. 

Det här var en match som Arsenal borde ha dominerat totalt från start till slut men så var det inte alls. Arsenal hade det svårt att hålla spelet på Suttons planhalva och skapa bra målchanser. Att bara göra två mål är ganska anmärkningsvärt. Vad det säger om Arsenals fortsatta säsong är dock svårt att sia om. Härnäst väntar Liverpool borta i Premier League nästa lördag. I FA-cupen står nu Suttons ligakonkurrent Lincoln för motståndet i kvartsfinalen.