Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jonker flyttar tillbaka till Tyskland.

Jonker lämnar Arsenal - tar över Wolfsburg

mån 27 feb 2017 kl 13:18

Nyheten läckte ut i morse, att Andries Jonker var på väg att lämna Arsenal. Vid lunch presenterades Gunners akademiansvarige som nu huvudtränare för sin förra klubb Wolfsburg.

Arsenal anställde Andries Jonker som chef för akademin för snart tre år sedan. Holländaren ersatte 2014 Liam Brady. Under åren som ansvarig för Arsenals ynglingar har Jonker hunnit med en del.
Mest rörande strukturen i akademin, men han har också varit drivande i arbetet med att bygga om Hale End, där de yngsta spelarna i klubben håller till. Anläggningen är nu toppmodern.

Innan Jonker kom till Arsenal var han assisterande tränare i Wolfsburg. I helgen fick klubbens nuvarande manager Valérien Ismaël kicken och idag presenterades Jonker som efterträdare.
- Jag har haft tre underbara år i Arsenal.Vi har tagit märkbara steg och det har varit mycket bra att få vara del av en klubb som lägger sån vikt vid att utveckla unga spelare via akademin. Jag lämnar ett fantastiskt team som kommer att fortsätta att göra ett bra jobb och jag skulle vilja tacka alla, styrelsen, VD:n Ivan Gazidis och Arsene Wenger för all support. Det finns några riktigt bra unga spelare i Arsenals akademi. Jag ser fram emot att se deras utveckling och karriärer, säger han till klubbens hemsida.

Arsenals VD, Ivan Gazidis:
- Det här var en fantastisk möjlighet för Andries och vi önskar honom fortsatt framgång. Under hans ledning har akademin utvecklas och tagit stora steg.

Jonker presenterades som ny tränare för Wolfsburg vid lunchtid idag.