Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund är med i veckans Stryktipsetreklam.

Axel Asplund i Stryktipsetreklam

ons 1 mar 2017 kl 09:48

Inför helgens stryktipskupong ger Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund sina tips i Svenska spels reklamfilm. Han tror så klart på Gunnersseger på Anfield.

När Svenska spel skulle spela in helgens reklamfilm inför Stryktipset bjöds Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund in.
Arsene Wengers lag reser till Anfield för möte med Liverpool.

Hur var det att vara med på detta?
- Det är alltid kul att få snacka Arsenal, men det var en ovan situation att spela in sig själv på det där sättet. Jag har redan konstaterat att jag aldrig kommer att bli den nye Pewdiepie eller någon annan Youtuber. Bloopermaterialet hade varit en guldgruva för den som vill mig illa, så det raderade jag omedelbart.

Du verkar tro på Arsenalseger, trots att vi historiskt sett de senaste åren varit väldigt dåliga på bortaplan mot de andra topplagen?
- Uppgiften jag fick till videoklippet var att ge tre argument för att Arsenal skulle vinna, och nog har Arsenal en chans. Ingen trodde att vi skulle slå Manchester City borta för två år sedan, så det har ju faktiskt hänt att Arsenal har besegrat topplag hyfsat nyligen. Men ska jag vara realist så tror jag på kryss.

Arsenal har, som du nämner i reklamen, inte spelat på nästan två veckor. Är det verkligen en fördel?
- Det kan ju vara både en fördel och en nackdel, men Arsenal kom ju knappast från en positiv trend innan det här uppehållet kom. Visserligen blev det vinst mot Sutton, men ingen kan påstå att den matchen var vår bästa insats för säsongen. När man är inne i en svacka kan det vara bra att få ett uppehåll för att ladda om och släppa de negativa känslorna som säkert fanns i truppen efter förlusterna mot Watford, Chelsea och Bayern.

Pool å sin sida var väldigt bleka mot Leicester i måndags. Inte rädd för att de tar ut sin revansch på Arsenal på lördag?
- Liverpool har ju en förmåga att tända till mot topplagen och göra bra ifrån sig i den typen av matcher. Samtidigt har laget bara gjort en bra match sedan årsskiftet, då de besegrade Tottenham för ett par veckor sedan så det är uppenbart att Klopp har problem just nu. Arsenal har dessutom revansch att utkräva efter debaclet i premiären i augusti.

Till sist, vad slutar matchen?
- Jag tror det blir 2-2. Alexis och Lucas målskyttar. Det är dags att den sistnämnde får chansen från start nu.