Medlemmar: 7590 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror på Freddie i Arsenal framöver.

Wenger: "Freddie lovade att komma tillbaka"

tor 2 mar 2017 kl 23:53

Både Andires Jonker och Fredrik Ljungberg lämnade Arsenal för att ta över Wolfsburg i veckan. Nu säger Arsene Wenger att svensken kan komma tillbaka.

Veckans stora Arsenalnyhet kom i måndags när det blev klart att Andires Jonker lämnade sitt jobb som akademichef i Arsenal för att bli huvudcoach i Wolfsburg.
Med sig tog holländaren Fredrik Ljungberg som blir assisterade.
Nu har Arsene Wenger kommenterat händelserna.
- Freddie har gjort det riktigt bra med U15-laget. Jag var i kontakt med honom konstant under hans tid här. Vi gav honom tillstånd att gå till Wolfsburg, säger fransmannen.

Han säger också att Ljungberg kan komma tillbaka till klubben.
- Vi gav honom tillstånd med löftet att han kommer tillbaka om det finns en chans till det. Det här är en del i hans utbildning att bli coach, att få den här typen av erfarenhet. Förhoppningsvis kan vi kan vi använda det senare i Arsenal.

Om Jonkers flytt säger Wenger:
- Andries har varit i Wolfsburg innan. De kände honom och tog fördel av det för att plocka honom. Wolfsburg är en bra möjlighet för honom för de har tredje högsta budgeten i ligan. Om du tittar på deras lag, deras trupp, så har de väldigt bra spelare. Han har en bra chans att ta ur dem ur nedflyttningsstriden. Och dessutom förbereda för att vara deras coach på längre sikt.