Medlemmar: 3688 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis skrattade en del på bänken, även fast han nog innerst inne kände så här - som han visade på planen i andra.

"Klarsynt nog att analysera konsekvenserna"

lör 4 mar 2017 kl 22:12

Wenger ville spela mer direkt och bänkade Alexis. Det gick år pipsvängen - och chilenaren fick bytas in direkt i andra. - Det var inget lätt beslut, men jag måste stå upp för det, säger Arsenaltränaren.

Den stora snackisen, bortsett från att Arsenal ännu en gång fick stryk mot ett topplag, var att Arsene Wenger satte Alexis Sanchez på bänken.
Fransmannen ville att Gunners skulle vara mer direkta - och starka i luftrummet - därför bänkades klubbens bästa målskytt den här säsongen.
Efter 1-3-förlusten på Anfield fick Wenger stå till svars för sin laguttagning.
- Alla kommer att komma till samma slutsats, men jag är stark nog och klarsynt nog att analysera betydelsen. Jag förnekar inte att Alexis är en mycket bra spelare. Jag köpte honom och har alltid spelat honom. Beslutet att inte spela honom var inte lätt, men jag måste stå upp för det.

Alexis byttes in i paus. Arsenal hade inte skapat ett skvatt första 45.
Det blev i alla fall bättre på den fronten i andra halvlek.
- Vi hade problem att komma in i matchrytmen i första halvlek. Vi har inte spelat på ett tag och det tog oss ett tag att komma in i matchen. Även fast vi inte spelat på ett tag så var vi inte med i fajten i första. Vi släppte in billiga mål. Direktbollar från deras målvakt, vilket du inte förväntar dig.  I andra kom vi väl tillbaka och vi hade chanser att komma in i matchen. Vi svarade upp bra. Men det är sant, i första var vår prestation inte i nivå med vad vi ska göra. Anfallarna led i första för att vi inte dominerade mittfältet. I andra blev det mycket lättare och man kunde se att Giroud och Welbeck var mycket bättre i andra än i första så det är alltid diskutabelt, säger Wenger.

Hur tog Alexis beslutet att han inte skulle starta?
- Ni får fokusera på det ni vill. För alla spelare är det samma. Alla säger till dig att du behöver köpa anfallare och när du har dem så frågar alla varför du inte spelar dem. Det är omöjligt.

Arsenal ramlade efter förlusten ur topp fyra och frågorna efteråt handlade en del om att det finns risk att Gunners missar Champions League.
Wenger ville hellre fokusera åt ett annat håll:
- Det finns en chans att vara med där också så låt oss fokusera på det istället.