Medlemmar: 6074 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är duellen mellan Kos och Lewandowski som förändrade matchen.

Wenger sågade domaren: "Upprörd"

ons 8 mar 2017 kl 00:15

Det blev 1-5 igen. Arsene Wenger tyckte Arsenal gjorde en bra match och skyllde raset i den andra halvleken på domarna. - Lewandowski är offside, det är ingen straff och på toppen på det får vi ett rött kort.

Arsenal gjorde en ganska bra första halvlek och ledde med 1-0 efter Theo Walcotts mål. Men i andra rasade det igen. Bayern fick en mycket kontroversiell straff i den 55:e minuten - där dessutom domarna från Grekland först gav Laurent Koscielny gult kort, som man senare ändrade till ett rött.
Arsene Wenger var inte nöjd med besluten.
Och domarna.
- Vi har 1-0 och det är 100 procent straff på Walcott. Lewandowski är offside, det är ingen straff och på toppen på det får vi ett rött kort. Självklart dödar det oss och matchen. Efter det var det väldigt svårt för oss att slutföra matchen.

- Vi reduceras till tio spelare och måste göra fyra mål. Det sätter sig så klart i huvudet på spelarna. Det blir omöjligt att klara. Vad som är bedrövligt är att Lewandowski är offside, och det är ingen straff. Sen ger han ett gult kort och på toppen av det ett rött. Det är inte seriöst. När du ser hur viktig matchen är och vilken attityd de har, jag blir helt upprörd. Förlåt till folk som betalar de summarna pengar för att komma och se den här typen av match.

På bilder syns tydligt att Wenger har rätt. Lewandowski är offside - sen är det faktiskt polacken som knuffar sig själv till gräset i duellen med Kos.
Det som borde varit frispark för Arsenal slutar alltså med mål för Bayern och vår kapten utvisad.
- Det är klart att det är svårt när de gör 1-2 och man vet att vi är ute. Men det är inte den delen av matchen som jag vill behålla i minnet. Andra delen av matchen har förstörts av domaren.

Wenger tyckte ändå Arsenal spelade bra fram till kvitteringen.
- Det finns olika aspekter på den här matchen som förklarar att vi är ute ur Champions League. Jag känner att vi producerade den matchen vi ville. Sen är vi väldigt mycket otur med vissa beslut från domaren som jag har svårt att förstå.