Medlemmar: 8819 st.

Aaron Ramsey en av Arsenals målskyttar ikväll.

Arsenal lätt vidare till Wembley

sön 12 mar 2017 kl 00:50

Arsenal är klart för semifinal i FA-cupen och en tur till Wembley. Detta efter komfortabla 5-0 mot Conferencelaget Lincoln City på Emirates Stadium.

Det märktes tydligt på Arsene Wenger att det var pressat inför matchen - detta trots att Arsenal tog ett emot ett lag från den engelska femtedivisionen i FA-cupens kvartsfinal.
Fransmannen ställde upp med bästa möjliga lag.
Efter 2-10 och ett plågsamt uttåg ur Champions League skulle inget lämnas åt slumpen.
Gunners skulle till Wembley - men till en början var det inte mycket såg ut som det.

Första halvlek var rent svag av de rödvita. Visst, ett par bra chanser skapades, som direktskottet från Ramsey efter tio minuter och Walcott ett par minuter senare. Anfallaren fick bollen efter en hörna och drog till på volley. Farman i gästernas kasse hann ner fint och kunde via stolpen styra bollen till nya hörna. Men som helhetsbetyg till första 45 kan inget annat än en överkryssad geting ges.
Det var faktiskt Lincoln, från Conference, som mitt i halvleken hade en kanonchans. Arnold fick dock bollen för nära foten i Arsenals box när han skulle skjuta och skottet blev klent och Cech kunde rädda.

Nu kom ändå viktiga 1-0 före paus. Mesut Özil, som fick hoppa in tidigt för en skadad Alex Oxlade-Chamberlain, lyfte in ett inlägg som blev dåligt. Men bollen hamnade hos Mustafi, som chippade in till Gibbs. Arsenal hade press i boxen och Walcott kunde via en snabb passning till och från Giroud få den tillbaka och skjuta in ledningsmålet via ett Lincolnknä.
Minuten senare hade Aaron Ramsey ett fint läge men sköt en mil över.

I andra kom utdelningen och det efter att Arsenal satte fart på grejerna och skapade massor med chanser.
2-0 var riktigt snyggt. Halva laget kombinerade i Conferencelagets straffområde innan Bellerin lade upp för Giroud som enkelt kunde spela bollen i mål.
3-0 var ett självmål efter att Alexis släppte loss Gibbs som skickade in bollen i en farlig yta och en Lincolnfot styrde bollen i mål.
4-0 var dock snyggt från Alexis som vann några närkamper, avancerade och tittade upp. Sen placerade chilenaren in bollen bakom Lincolnkeepern.
5-0 hann det också bli innan målfesten tog slut. Alexis snurrade sedan upp två Lincolenspelare innan han lade upp för Ramsey som trots öppet mål drog Farham och sköt bollen hårt i öppet mål.

Bra chanser i övrigt för: Giroud, Gibbs, Bellerin, Özil och Alexis med en frispark i ribban.

Arsenals seger var trots den dåliga första halvleken aldrig ohotad. Om vi var långt ifrån Bayern över två matcher så var vi lika långt "före" Lincoln - som kom till norra London med 9 000 fans.
Arsenal är än en gång klart för semifinal - och ett besök på Wembley.
Den matchen spelas 22 eller 23 april.

Detta innebär att hemmamötet med Sunderland kommer att flyttas. Något nytt speldatum för den matchen är inte klart ännu.